• L’exposició “Destí 0% emissions” ha rebut la visita de 1.508 persones durant la setmana que ha estat oberta al públic en l’Edifici del Rellotge per a mostrar la contribució i les accions que estan desenvolupant les empreses portuàries en matèria mediambiental

València, 11 de juny de 2024.- Un total de 1.508 persones en una setmana. Ha sigut la satisfactòria resposta del públic valencià a l’exposició organitzada en l’Edifici del Rellotge amb motiu del Dia Mundial del Medi Ambient.

Amb el nom  ‘Destí 0% Emissions’, de l’1 al 9 de juny, l’Edifici del Rellotge ha acollit la mostra – oberta i gratuïta per a tots els veïns i visitants – centrada en les actuacions que l’Autoritat Portuària de València (APV) i les empreses de la comunitat portuària estan duent a terme per a lluitar contra el canvi climàtic i la descarbonització.

En l’exposició s’ha pogut constatar com el sector marítim ha desenvolupat una estratègia de present i futur basada en la sostenibilitat; i en el cas de la comunitat portuària de València, per l’objectiu comú de Valenciaport zero emissions. En esta exposició s’han exhibit les accions que està duent a terme l’APV, la Fundació Valenciaport i les empreses i institucions com Amarradores Valencia, APM Terminals, Aportem, Baleària, Boluda, Centro Portuario de Empleo, CSP Spain, Docks Logistic o Fertiberia. También colaboran Galp, Grupo Torres, Infoport, InterSagunto Terminales, MSC Terminal Valencia, Noatum, Valencia Terminal Europa, RCN, Seroil, Servamar, Tepsa, Transmed, Vareser y VMG.

A més, el dia 5 de juny l’Edifici del Rellotge va acollir la jornada ‘Accions vinculades a zero emissions en empreses portuàries’; i en paral·lel, entre el 2 i el 9 de juny, es van organitzar tallers escolars didàctics centrats en la importància de reduir les emissions de carboni. Uns tallers que enguany han tingut una singularitat. Els alumnes han estat asseguts i han treballat sobre unes taules i uns tamborets fabricats amb de xarxes de pesca perduts en la mar; un mobiliari cedit a l’Autoritat Portuària per AIMPLAS, Institut Tecnològic del Plàstic, en el marc del projecte INNORAP.