L’APV participa en projectes d’innovació des de la creació del seu Institut Portuari d’Estudis i Cooperació en 1992. En estos anys ens hem embarcat en més de 200 projectes emmarcats en diferents programes d’innovació nacionals i internacionals. Fruit d’estos, Valenciaport ha sigut pionera a incorporar canvis profunds que ens han fet més competitius. Ferramentes com el Valenciaport Port Community System o el sistema ECOPORT han sigut resultat d’estos projectes.

Mantenint esta visió, actualment l’APV està immersa en projectes que abasten des de la prova de les aplicacions de l’hidrogen com a combustible per a les operacions portuàries fins al mesurament de les emissions dels vaixells en port a través de l’anàlisi intel·ligent d’imatges.

Ací tens exemples d’alguns d’estos projectes

Incloent a tothom

Sabem que l’impuls de la innovació necessita la contribució de tota la Comunitat Portuària, per això des de l’APV impulsem en 2003 la creació de la Fundació Valenciaport, que recull en el seu patronat els principals actors d’esta Comunitat Portuària i dels àmbits acadèmics i socials, amb l’objectiu de fomentar la investigació aplicada, la innovació i la formació al servici del clúster. Des de la seua creació, la Fundació ha sigut clau en el camí d’innovació que ha recorregut Valenciaport i actualment lidera el Pla d’Innovació de la Comunitat Portuària.

Si vols, tens més informació sobre la Fundació i els seus projectes ací

Treballant amb Start Ups

Els reptes que afronta el sector portuari són massa amplis perquè les solucions vinguen sempre de la mà de socis més convencionals. Creiem que obrir el sector a noves idees de la mà de l’ecosistema innovador ens pot permetre trobar eixes solucions innovadores que, tal vegada, ja s’han aplicat en altres sectors. Per este motiu hem impulsat, al costat de la Fundació Valenciaport, la iniciativa OPENTOP, un hub d’innovació oberta especialment dedicat al sector marítim portuari. Gràcies a OPENTOP, des dels ports gestionats per l’APV liderem propostes innovadores en les quals les empreses del clúster, juntament amb la mateixa Autoritat Portuària, troben solucions als seus reptes a través de solucions aportades per start ups especialistes en diferents camps.

Per a saber més d’OPENTOP i participar en les seues activitats, mira ací.