Valenciaport felicita la planta d’Almussafes per l’adjudicació dels nous models elèctrics

La multinacional automobilística Ford compta a València amb una ubicació estratègica gràcies a infraestructures com el Port de València per a la seua activitat exportadora

Ford disposa d’una superfície de 150.000 metres quadrats en el Port de València

València, 22 de juny de 2022.- L’Autoritat Portuària de València (APV) felicita la planta d’Almussafes de Ford després de l’anunci realitzat per la companyia nord-americana que ha triat la factoria valenciana per a la producció dels seus nous models elèctrics GE2 a partir de 2025, una càrrega de treball amb la qual la planta d’Almussafes garanteix la seua continuïtat per als pròxims anys. L’APV destaca la labor de treballadors, directius i tota l’empresa auxiliar de l’automòbil i logística que ha garantit amb el seu compromís i esforç l’adjudicació a la planta d’Almussafes dels nous models elèctrics.

L’aposta de Ford per València ha afavorit l’atracció d’inversions i la generació d’una activitat econòmica al voltant del sector de l’automòbil que ha suposat la creació de llocs de treball i riquesa per a València. La planta d’Almussafes es va inaugurar en 1976, després de descartar les opcions de França i Itàlia, gràcies a la ubicació estratègica de València i les seues instal·lacions logístiques com els ports de València i Sagunt al capdavant, un factor clau per a la multinacional estatunidenca, tal com han recollit els propis directius de la signatura automobilística.

Els ports de València i Sagunt són una gran opció per al trànsit automobilístic per l’àmplia xarxa de connexions internacionals ja que disposem de connexions marítimes amb 1.000 ports dels cinc continents a través de més de 100 línies regulars. De fet, la companyia Ford disposa d’una superfície de 150.000 metres quadrats en el Port de València, 50.000 m² en el dic Est i 100.000 m² en el Moll Nord o Bracet de la Xità, destinada a operacions d’exportació de la planta d’Almussafes i a importacions per a la seua distribució en la península ibèrica. Ford Almussafes exportava abans de la pandèmia entorn del 85% dels 400.000 vehicles que fabrica, un 90% per via marítima a través de les instal·lacions de Valenciaport.

Gràcies a aquesta connectivitat dels molls valencians, grans projectes industrials han apostat per València per a desenvolupar la seua activitat. Les instal·lacions de Valenciaport estan al servei de plantes com la Ford, la gigafactoria de bateries del Grup Volkswagen o els milers d’empreses de import/export que tenen en els molls valencians la seua porta d’entrada i eixida al món.