L’exposició que el port dedica enguany a l’humorista Peridis es podrà visitar gratuïtament del 17 de desembre al 31 de gener en l’emblemàtic edifici del Rellotge del Port de València, entre les 11.00 hores i les 18.00 hores.

El dibuixant usa les seues creacions com a vehicle de transmissió i difusió de valors culturals, mediambientals i socials en la línia que promulga l’Autoritat Portuària de València.

A més, es farà un recorregut per descobrir la faceta de Peridis com a arquitecte, divulgador de la cultura i emprenedor social.

Esta mostra se suma a les anteriors realitzades per l’APV sobre Ortifus i Forges.

Humor gràfic, arquitectura, escriptura, divulgació cultural i emprenedoria social són les característiques que defineixen l’univers de José María Pérez, Peridis, el protagonista de la pròxima exposició de l’Edifici del Rellotge del Port de València que s’inaugurarà el pròxim 17 de desembre. La mostra donarà a conéixer l’humor gràfic de Peridis com a vehicle de transmissió i difusió de valors culturals, mediambientals i socials d’este referent de la vinyeta amb més de 40 anys de trajectòria professional. Uns senyals d’identitat que promulga l’Autoritat Portuària de València (APV) i que es recullen en les diferents mostres que s’estan realitzant en l’Edifici del Rellotge.

L’exposició, gratuïta i oberta a tot el públic, romandrà fins al 31 de gener i es pot visitar entre les 11.00 hores i les 17.00 hores. Al llarg de més de 80 vinyetes i il·lustracions, la major part publicades en el diari El País on col·labora des de l’inici del periòdic en 1976, es farà un recorregut a la trajectòria del dibuixant des dels seus inicis en els anys 60 fins a l’actualitat.

A més, l’exposició recull imatges dels seus projectes com a arquitecte, dibuixos d’edificis representatius del nostre patrimoni cultural en els quals ha col·laborat com a restaurador i divulgador. Una mirada al treball d’una persona compromesa i polifacètica que s’explica en els audiovisuals que acompanyen a la mostra que donen a conéixer el procés creatiu de les seues vinyetes, en què consisteix el seu projecte de Llançadores d’Ocupació i Emprenedoria Social o la seua labor com a divulgador cultural.

La mostra està dividida en tres seccions que recorren l’itinerari de Peridis com a Humorista Gràfic, Arquitecte i Emprenedor Social, i Divulgador de la Cultura. L’exposició està organitzada per l’APV en col·laboració amb l’Institut Quevedo de les Arts de l’Humor de la Fundació de la Universitat d’Alcalá.

L’humor gràfic, una aposta per a finalitzar l’any

L’exposició de Peridis clausura així este 2020 i dóna la benvinguda al 2021, amb una nova aposta per humoristes gràfics reconeguts que han il·lustrat l’Edifici del Rellotge. És el tercer any consecutiu que l’APV organitza una mostra relacionada amb l’humor gràfic, una iniciativa que està enriquint la nostra manera de mirar al món i la perspectiva de Valenciaport sobre temes que formen part del seu dia a dia com el medi ambient, el compromís social o la transmissió de la cultura i el patrimoni històric.

En edicions anteriors, les instal·lacions del Port de València han comptat amb altres dos genis de l’humor amb les exposicions de Ortifus i Forges que van rebre 10.500 i 12.000 visites respectivament.

 L’Edifici del Rellotge, el “Casal del Port”

En els últims anys, l’APV ha recuperat el paper que ja va tindre fa temps l’Edifici del Rellotge com a centre cultural; com a “Casal del Port”, per a aproximar als ciutadans a este lloc emblemàtic del port i de la ciutat. Per a això, ha anat desenvolupant una àmplia labor expositiva, realitzada per tècnics de Valenciaport, en la qual s’han plasmat, principalment, temes relacionats amb l’activitat portuària i que ha comptat amb una notable afluència de públic.

Així, l’exposició “Imatges Inesborrables”, celebrada el passat mes d’octubre, sobre la mirada de la societat valenciana de la Covid-19 i realitzada gràcies a les fotografies enviades per la ciutadania, va rebre la visita presencial i virtual de més de 7.000 persones.

Durant este temps, l’Edifici del Rellotge també ha acollit les exposicions “Plànols, Maqutes i Mestres d’Aixà del Port de València”, “La Dàrsena Històrica del Port de València: Progrés i Modernitat” o “Aix`és TEU-5.000.000”, a més de les ja esmentades “Ortifus a la mar-íntim” i “El Port de Forges”.