L’exposició per a conéixer l’humor i la ironia de Peridis entra en la seua recta final

Últims dies per a visitar la mostra que el Port de València dedica a l’humorista gràfic.

L’Edifici del Rellotge recull més de 80 vinyetes que fan un recorregut a la història i personatges representatius dels últims anys.

L’exposició pot visitar-se de manera gratuïta fins al pròxim 31 de gener de 2021, tots els dies entre les 11.00 i les 18.00 hores.

Al llarg de les 80 vinyetes que estos dies s’exposen en l’Edifici del Rellotge del Port de València de l’humorista gràfic, José María Pérez, Peridis, el visitant fa un recorregut a algun dels fets més destacats de la nostra història. Acompanyats de personalitats com Trump, Pedro Sánchez, Manuel Fraga, Adolfo Suàrez, Cospedal, Carrillo, Zapatero o Mariano Rajoy i amb el traç ferm i senzill de Peridis, les persones que acudisquen a la mostra contemplaran la visió humorística del dibuixant en temes socials, medi ambientals, polítics o culturals.

L’exposició, per la qual ja han passat més de 4.000 persones, es pot visitar de manera gratuïta tots els dies entre les 11.00 i 18.00 hores fins el diumenge 31 de gener. A més de la seua faceta com a humorista gràfic en diferents mitjans de comunicació, especialment en el diari El País des dels seus inicis en 1976, també s’exposen els seus projectes com a arquitecte, la seua col·laboració en la divulgació i restauració de diferents edificis representatius del nostre patrimoni cultural o la seua faceta com a emprenedor social.

Així, la mostra està dividida en tres seccions que recorren l’itinerari de Peridis com a Humorista Gràfic, Arquitecte i Emprenedor Social, i Divulgador de la Cultura. L’exposició està organitzada per l’Autoritat Portuària de València (APV) en col·laboració amb l’Institut Quevedo de les Arts de l’Humor de la Fundació de la Universitat d’Alcalá.

El ‘Casal del Port’ es vist d’humor gràfic

L’APV ha recuperat, en els últims anys, el paper de centre cultural de l’Edifici del Rellotge per a acostar a la ciutadania el ‘Casal del Port’, en aquesta ocasió de nou amb una exposició sobre l’humor gràfic. I és que és la tercera edició dedicada a reconegut dibuixants, una iniciativa que està enriquint la nostra manera de mirar al món i la perspectiva de Valenciaport sobre temes que formen part del seu dia a dia com el medi ambient, el compromís social o la transmissió de la cultura i el patrimoni històric. En edicions anteriors, les instal·lacions del Port de València han comptat amb altres dos genis de l’humor amb les exposicions de Ortifus i Forges que van rebre 10.500 i 12.000 visites respectivament.