L’exposició de Mafalda supera els 8.000 visitants

Valenciaport donarà la benvinguda al 2022 en l’edifici del rellotge amb l’humor de Mafalda després de l’èxit del mes de desembre.

L’exposició compta més de 200 vinyetes, cartells publicitaris, audiovisuals i publicacions en diversos idiomes que reflecteixen la projecció internacional de l’obra de Quino.

Valenciaport ha organitzat un concurs en Instagram per a pujar imatges de l’exposició amb l’etiqueta #MiMafalda i etiquetant a @Valenciaport.

L’Autoritat Portuària de València reforça el seu compromís amb la ciutadania amb esta aposta cultural, oberta a tot el públic i al servei de la ciutat.

Tot un rècord: 8.000 persones en dues setmanes. És el numero de visites que ha rebut fins al tancament de l’any l’exposició “Quino. Mafalda i molt més” que acull l’edifici del Rellotge del Port de València. L’obra de Joaquín Salvador Lavado Tejón, “Quino”, triada pel Port per a tancar 2021 i obrir 2022, està sent molt ben acollida pel públic, la qual cosa compensa plenament l’esforç realitzat per a la seua organització; i recolza l’obertura que l’Autoritat Portuària de València (APV) està desenvolupant cap a València en els seus àmbits socials i culturals a través del seu emblemàtic Edifici del Rellotge. Els valencians volen tancar i obrir l’any amb humor. Els visitants que ja s’han acostat a la mostra han pogut gaudir la dimensió més personal de Quino a través de fotografies personals i entrevistes, a més de conéixer la seua producció anterior i posterior a Mafalda. Més de 200 vinyetes, cartells publicitaris, audiovisuals i publicacions en diversos idiomes que reflecteixen la projecció internacional de l’obra de Quino.

L’exposició es pot visitar de manera gratuïta fins al pròxim 30 de gener i compta amb un espai dedicat a activitats i tallers perquè els xiquets puguen interactuar amb els personatges de l’humorista argentí. D’esta manera, la Autoritat Portuària de València (APV) reforça el seu compromís amb la ciutat i la convida a realitzar accions que fomenten la seua cultura i desenvolupen el seu esperit crític.

En l’última dècada el món ha experimentat un avanç en matèria d’igualtat i drets humans. Una xicoteta part de l’èxit se li pot atribuir a Mafalda ja que, a través d’ella, els xiquets i adults han pogut reflexionar sobre la importància que té ajudar a crear un món més sostenible, fomentar la igualtat de gènere i defensar la llibertat juntament amb els drets dels més xicotets. Vinyetes amb més de 50 anys d’història que estan de plena actualitat.

A més, Valenciaport ha organitzat un concurs a través d’Instagram perquè totes les persones que acudisquen a la mostra pugen una imatge de la seua visita amb l’etiqueta #MiMafalda, etiquetant a @Valenciaport i on puga veure’s alguna de les vinyetes que s’exposen en l’Edifici del Rellotge. Es triaran tres guanyadors que rebran com a premi el llibre “Tot Mafalda”.

El cercle de l’humor al Casal del Port

Ara és el moment de Quino, però al llarg dels últims anys, l’Edifici del Rellotge ha dut a terme diverses exposicions relacionades amb l’activitat portuària i l’humor que han comptat amb una gran afluència de visitants. Les mostres sobre l’humor gràfic van girar entorn de tres referents espanyols en aquest àmbit, Forges, Ortifus i Peridis. Les tres van comptar amb gran afluència de públic arribant als 7.000, 12.000 i 10.500 visitants respectivament. Algunes d’estes exposicions també s’han traslladat a Gandia i Sagunt després del seu pas per València, un fet que permet observar el compromís del port amb la cultura.

En els últims anys, també s’han organitzat exposicions com a “Imatges inesborrables”, “Plànols, Maquetes i Mestres d’Aixà del Port de València”, “La Dàrsena Històrica del Port de València: Progrés i Modernitat” o “Això es TEU-5.000.000”.