Esta iniciativa explica la importància del Port de València i les empreses que operen a través d’ell en la recuperació econòmica

Valenciaport mobilitza 3.000 contenidors d’exportació al dia durant 2021

Grup Colorker, Texas Borja o Cellers Nodus són algunes de les empreses que participen en #ElPuertoDeLasEmpresas 

València, 3 de gener de 2022.- Valenciaport ha llançat la campanya #ElPuertoDeLasEmpresas per a posar en valor el paper emprenedor del teixit empresarial que ven a l’exterior els seus productes i actua com a motor de l’activitat econòmica i la generació d’ocupació. Una labor en la qual els recintes de València, Sagunt i Gandia actuen com els aliats perfectes per la seua proximitat, serveis, connectivitat, seguretat, digitalització o sostenibilitat perquè la marca Espanya arribe a qualsevol racó del món. A través d’una sèrie de vídeos i entrevistes, que poden veure’s en les xarxes socials de Valenciaport, es dona veu als empresaris per explicar la importància del recinte portuari en el context econòmic actual.

La campanya #ElPuertoDeLasEmpresas presenta, a través de vídeos breus, a algunes de les empreses que operen des de Valenciaport de sectors variats com el ceràmic (Grupo Colorker), agroalimentari (Bodegas Nodus) o materials de construcció (Tejas Borja). La connectivitat és un dels factors competitius que destaquen les empreses que actuen des del Port de València, un recinte que se situa en el top 20 dels ports del món millor connectats segons el Port Liner Shipping Connectivity Index (LSCI) que elabora la Conferència de les Nacions Unides sobre Comerç i Desenvolupament (UNCTAD). Valenciaport manté connexions amb quasi 1.000 ports de 168 països diferents i des dels seus molls operen un centenar de línies regulars gestionades per 35 companyies navilieres diferents. “El Port de València té una gran quantitat d’itineraris que facilita que els nostres vins estiguen als Estats Units en una setmana i a la Xina en tres o quatre”, afirma Adolfo de las Heras, director general de Bodegas Nodus.

Els enllaços viaris i ferroviaris de Valenciaport amb el seu hinterland afavoreixen la labor de la cadena logística i, per tant, l’activitat de les empreses exportadores. En els últims anys, l’Autoritat Portuària de València (APV) està apostant per la intermodalitat, tal com es reflecteix en el seu pla d’Empresa 2021-2025, on una part important de les inversions estan destinades a continuar millorant els accessos per tren i carretera.

A més, moltes empreses logístiques estan obrint rutes ferroviàries que uneixen el recinte valencià amb altres zones d’Espanya. En esta línia, Antonio Pascual, responsable d’exportació de Tejas Borja, destaca la ubicació estratègica que té el Port de València per a la seua empresa perquè “rebaixa els costos de transport, simplifica el control de les operacions i flexibilitza la resposta de lliurament als mercats”. Per a moltes companyies és fonamental esta connectivitat per a disminuir despeses, ser més sostenibles i guanyar competitivitat. Així, per a la indústria ceràmica el Port de València és una part molt important en la cadena de distribució ja que “permet reduir el cost de l’última milla i facilita la planificació de càrrega de les nostres operacions”, assenyala Vicente Sorlí, gerent de Màrqueting del Grupo Colorker.

Cada dia ixen i entren milers de productes en els molls del Port de València, una labor que implica a tota la comunitat portuària i logística. Taulells de Castelló, joguets de la Foia de Castalla, vins d’Utiel-Requena o fruites de l’horta valenciana. Però també altres béns que arriben des de molts punts d’Espanya: Múrcia, Aragó, Castella-la Manxa, Castella i Lleó, Madrid… Per això, la campanya #ElPuertoDeLasEmpresas continuarà enguany posant en valor la labor del teixit empresarial de l’àrea d’influència de Valenciaport.

En este sentit, Valenciaport exerceix de plataforma per a l’exportació del teixit empresarial i com a facilitador de la seua projecció internacional, elements fonamentals per a la recuperació de l’economia espanyola. I les empreses són la clau per al lideratge del port. Així, en 2021 Valenciaport ha gestionat més de 3.000 contenidors diaris plens de càrrega dedicats a l’exportació de productes espanyols. En concret, fins a novembre s’han mobilitzat un total d’1.002.870 TEUs d’exportació, un 16,5% més que en el mateix període de 2020.

La projecció del tancament d’exercici del Port de València preveu un volum de mercaderies i contenidors major que en 2020 i els anys anteriors a la crisi de la COVID-19, unes xifres històriques que situen al Port de València com el quart d’Europa en el moviment de TEUs en superar al grec del Pireu i per darrere de Rotterdam, Anvers i Hamburg. Este dinamisme de Valenciaport és fruit de l’activitat de les empreses de la seua àrea d’influència que utilitzen les terminals de València com una porta al món per a l’enviament i recepció d’una gran varietat de mercaderies.