• La presentació de PAULA, plataforma tecnològica que optimitza els processos d’escala dels vaixells, s’ha celebrat en l’icònic Edifici del Rellotge del Port de València amb la participació de prop d’un centenar de membres de la comunitat logístic-portuària
  • El subdirector d’Explotació de l’Autoritat Portuària de València (APV), Rubén Marín, ha posat en valor l’aposta ferma de Valenciaport per la innovació, el suport de la Fundació Valenciaport als treballs de recerca i la col·laboració de la comunitat portuària
  • José Llorca, responsable d’Innovació de Ports de l’Estat, ha inaugurat l’acte on s’han presentat els resultats del projecte que facilita l’intercanvi digitalitzat i automàtic d’informació entre els principals agents de la comunitat logístic-portuària

València, 16 de maig de 2024.- Optimització, digitalització i descarbonització són les claus de l’èxit del projecte d’innovació PAULA. Esta plataforma tecnològica és una iniciativa desenvolupada en el marc de treball de la startup SEAPort Solutions, participada per la Fundació Valenciaport i Infoport i que compta amb el suport de l’Autoritat Portuària de València (APV). Els resultats del projecte s’han donat a conéixer hui a prop d’un centenar de membres de la comunitat portuària en l’Edifici del Rellotge del Port de València.

PAULA és una plataforma -tipus PortCDM (Collaborative Decision Making)- que optimitza els processos d’escala dels vaixells, facilitant l’intercanvi digitalitzat i automàtic d’informació entre els principals agents logístic-portuaris que s’ha testat en els recintes de Valenciaport gràcies a la implicació i col·laboració de la comunitat portuària. L’èxit del projecte es basa en els seus resultats: estalvi de costos xifrat en 675 euros i reducció de 45 kg d’emissions de CO₂ per cada escala, increment de la competitivitat i reducció dels procediments administratius.

L’acte ha sigut inaugurat per Rubén Marín, subdirector d’Explotació de l’APV, i José Llorca, responsable d’Innovació de Ports de l’Estat. Marín ha destacat “l’esforç de totes les persones que han participat en este projecte. És una plataforma cooperativa en la qual tota la comunitat portuària ha posat el seu granet d’arena i gràcies a això hui podem presentar els resultats de PAULA”. Per la seua part, Llorca ha posat en valor l’aposta dels ports per la innovació, “comptem amb l’ajuda dels agents emprenedors que han trobat en els ports un pol d’oportunitats”.

El projecte ha sigut finançat pel fons de capital Ports 4.0 que és el model d’innovació oberta corporativa impulsat per totes les autoritats portuàries espanyoles i gestionat per Ports de l’Estat. L’objectiu d’esta iniciativa és atraure, recolzar i facilitar l’aplicació del talent i emprenedoria al sector logístic-portuari espanyol públic i privat en el context de la quarta revolució industrial.

Gabriel Ferrús, director gerent de SEAPort Solutions, ha presentat els resultats del projecte i les funcionalitats de PAULA i ha realitzat una demostració de la plataforma. Així mateix, Gerardo Álvarez, cap d’operacions marítimes de l’APV; José Andrés Giménez, director de Logística Portuària de la Fundació Valenciaport; i Gonzalo Sandiás, cap de projectes de TIC4.0, han debatut sobre els reptes de l’optimització d’escales, així com les lliçons apreses en el desenvolupament del projecte. Antonio Torregrosa, CEO de SEAPort i director General de Fundació Valenciaport, i Juan Manuel Díez, director d’Innovació de l’APV, han clausurat la jornada.