• El director de l’Autoritat Portuària de València (APV), Enrique Belda, ha posat en valor els enclavaments portuaris -com a motor de desenvolupament econòmic i social dels països- en el seu discurs de benvinguda a una delegació de la indústria portuària d’Amèrica Llatina
  • La missió comercial llatinoamericana de visita hui a València s’emmarca en la iniciativa Port Leaders, programa dedicat a enfortir les habilitats gerencials i directives en la indústria logística i portuària

València, 15 de maig de 2024.- Una delegació de líders portuaris llatinoamericans ha visitat hui el Port de València. Els 15 representants que conformen el grup han arrancat en la seu de l’Autoritat Portuària de València (APV) una missió comercial per a reforçar llaços amb els principals ports espanyols. La visita s’emmarca en la iniciativa Port Leaders, programa dedicat a enfortir les habilitats gerencials i directives en la indústria logística i portuària.

La delegació ha sigut rebuda per Enrique Belda, director general de l’APV, i per Antonio Torregrosa, director de la Fundació Valenciaport (FV). En la recepció de benvinguda, el director de l’APV ha destacat l’oportunitat del programa Port Leaders per a analitzar i compartir experiències de bones pràctiques entre ports, i models de superació de dificultats. “Estem – va explicar Enrique Belda – en les etapes finals de la Tercera Revolució Industrial i a les portes d’una Quarta Revolució Tecnològica, Logística i Industrial en la qual els ports seran nodes estratègics, per això trobades com les de hui són oportunitats per a documentar experiències que ens ajudaran a superar situacions i incerteses de futur”.

Els representants de Port-Leaders han agraït la disposició de Valenciaport a mostrar “un port i una Fundació que ja coneixem, de la qual tenim les millors referències teòriques, i que gràcies a este programa de col·laboració podrem trepitjar i veure de prop”.

En la primera sessió de treball, Cristina Rodríguez, cap de Comercial i Clients – Trànsit Contenidors, ha fet un repàs a les característiques de les instal·lacions de Valenciaport. Posteriorment, Miguel Garín, director de Desenvolupament Negoci Internacional de la Fundació Valenciaport ha exposat les últimes experiències dutes a terme per la Fundació. Els integrants del programa Port-Leaders han visitat el Port de València, el contradic Sud, algunes de les terminals i l’ampliació nord. L’objectiu d’esta delegació és reforçar els llaços entre totes dues regions i fomentar la innovació, la sostenibilitat i la col·laboració intercontinental en el sector marítim-portuari.