L’exposició “Un móna bon port”, que es pot visitar fins al 21 d’octubre en l’Edifici del Rellotge, recull en un panell i vídeo explicatiu els 9 ODS que contempla aquesta actuació.

L’activitat de la nova terminal complirà amb nou ODS. Serà la terminal més moderna i sostenible del món, atraurà més de 1.000 milions d’inversió privada i generarà 5.000 ocupacions.

La nova terminal de contenidors que se situarà en les aigües abrigades del dic nord de l’ampliació del Port de València, infraestructura construïda en 2012, complirà amb nou Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). Serà la terminal més moderna i sostenible del món, modèlica amb el medi ambient, l’origen de l’electricitat serà 100% de fonts renovables, permetrà el subministrament elèctric als vaixells en port i realitzarà una aposta pel ferrocarril. Una infraestructura que atraurà una inversió privada de 1.021 milions d’euros, generarà 5.000 llocs de treball i exercirà un efecte tractor tecnològic per a l’ecosistema d’innovació valencià.

L’exposició “Un món a bon port”, que està oberta de manera gratuïta fins al 21 d’octubre en l’Edifici del Rellotge del Port de València, recull en un panell i vídeo explicatiu les característiques de la nova terminal de contenidors i el seu compromís amb nova ODS. En concret, l’activitat de la nova terminal complirà amb els ODS: Salut i Benestar; Educació de Qualitat; Igualtat de Gènere; Aigua Neta i Sanejament; Energia Assequible i No Contaminant; Treball Decent i Creixement Econòmic; Indústria, Innovació i Infraestructura; Producció i Consum Responsables; Acció pel Clima.

Així, en este set explicatiu sobre aquesta infraestructura que se situar dins del dic d’abric de l’ampliació nord, els visitants poden descarregar uns codis QR on s’ofereix tota la informació sobre la nova terminal nord de contenidors del Port de València: el seu impacte, estudis ambientals, característiques,… Un projecte que complirà amb els quatre pilars bàsic de Transició Ecològica, Transformació Digital, Cohesió Social i Territorial i Igualtat de Gènere.

La nova terminal nord de contenidors estarà alineada amb l’objectiu Valenciaport 2030, zero emissions. Segons el projecte presentat per TIL, disposarà d’una estació ferroviària amb 6 vies de 1.000 m de longitud i capacitat per a moure 305.000 TEUs/any, el 98% de l’energia necessària per al funcionament de la terminal serà elèctrica procedent de fonts renovables i el 2% restant de la maquinària està previst l’ús de l’Hidrogen verd. En tot moment, l’origen de l’electricitat serà 100% de fonts renovables, comptarà amb un sistema de gestió ambiental al màxim nivell (certificació EMAS) i les màximes exigències ambientals en les fases de construcció i explotació. A més, els vaixells que operen en este enclavament apagaran motors i es connectaran a la xarxa elèctrica a la seua arribada a port.

L’ocupació total generada per Valenciaport quan la terminal estiga activa passarà de 38.866 a més de 44.000 ocupacions i crearà més de 5.000 nous llocs de treball a l’entorn del Port de València entre directes, indirectes i induïts. Una ocupació de qualitat i que es recolzarà en entitats valenciana per a temes d’investigació i formació, amb una estratègia d’igualtat efectiva que afavorirà la conciliació de la vida personal, laboral i familiar i que millorarà els estàndards de seguretat i salut de les operacions portuàries.

La nova terminal de contenidors suposarà una inversió superior als 1.400 milions d’euros, dels quals més de 1.000 són d’iniciativa privada, que provocarà un efecte directe de més de 1.200 milions d’euros en l’entramat productiu de la Comunitat Valenciana. La terminal serà un element tractor tecnològic per a l’ecosistema d’innovació valencià i potenciarà l’adopció de millores i la creació de sinergies amb altres empreses de la seua àrea d’influència.