El creuer Jacques Cartier realitza la seua primera escala en el Port de València

El creuer Jacques Cartier de la companyia de categoria premium “Le Ponant” va realitzar el diumenge la seua primera escala en el Port de València. La responsable de creuers de l’Autoritat Portuària de València (APV), Francesca Antonelli i el capità del vaixell, Christophe Roger Antoine Dupuy, van intercanviar la tradicional mètopa, que en el cas de Valenciaport consisteix en un “Socarrat”, la rajola valenciana de fang cuit dissenyada amb motiu marítims.

El capità ha destacat el bon acolliment que ha tingut la seua companyia a València, l’alta qualitat dels protocols COVID-19 i la varietat i excel·lent oferta turística de la ciutat i el seu entorn. El Jacques Cartier és un creuer de luxe de la classe Explores de la naviliera Ponant que es va posar en servei en 2020 i que compta amb un equipament innovador, sostenible i respectuós amb el medi ambient. Té 131 metres d’eslora per 18 de manga, i 9.976 tones de registre amb una velocitat de creuer de 12,5 nusos. La seua capacitat màxima és de només 184 passatgers en 92 cabines, amb 118 tripulants.

La conservació de l’ecosistema marí és una prioritat per a Ponant, i els últims vaixells de la companyia han sigut premiats amb l’etiqueta internacional de cleanship per Bureau Veritas pel seu compromís amb la protecció del medi ambient. Aquest vaixell compta amb un espai submarí multisensorial accessible a tots els passatgers, una vertadera experiència emocional. Gràcies a dos grans ulls de bou que recorden als ulls dels cetacis, es gaudeix d’una vista única del fons marí sense pertorbar la seua fauna i flora.