Una alternativa cultural per a començar l’any amb un somriure.

El ‘Casal del Port’ fa un recorregut per l’obra del reconegut humorista gràfic i visibilitza, a més, la seua figura multifacética com arquitecte, divulgador de la cultura i emprenedor social.

Inaugurada el passat 17 de desembre, l’exposició pot visitar-se de manera gratuïta fins al pròxim 31 de gener de 2021, tots els dies entre les 11.00 i les 18.00 hores.

Humorista gràfic, arquitectura, escriptura, divulgació cultural i emprenedoria social resum la multifacética trajectòria de José María Pérez, Peridis, que protagonitza l’exposició que posa el punt final a l’activitat cultural del 2020 en l’Edifici del Rellotge del Port de València i dóna la benvinguda al 2021 amb bon humor. Este activitat permet conéixer l’obra d’este referent de la vinyeta, amb més de 40 anys de recorregut professional, com a vehicle de transmissió i difusió de valors culturals, mediambientals i socials

La mostra, que va ser inaugurada el passat 17 de desembre pel mateix protagonista i el president de l’Autoritat Portuària de València (APV), Aurelio Martínez, està oberta al públic i pot visitar-se de manera gratuïta fins al pròxim 31 de gener, tots els dies entre les 11.00 i les 18.00 hores.

Es tracta d’una iniciativa que naix de la col·laboració entre l’APV i l’Institut Quevedo de les Arts de l’Humor de la Fundació de la Universitat d’Alcalá per a posar en valor el treball d’este geni de l’humor gràfic.

A través de més de 80 vinyetes i il·lustracions, la majoria publicades en el diari ‘El País’, on el reconegut humorista gràfic col·labora des de l’any de fundació del periòdic en 1976, es visibilitza la trajectòria de l’artista des dels seus inicis fins a l’actualitat. En el centre de l’exposició es troba la columna en la qual es pujava l’expresident Adolfo Suárez i al llarg de les diferents il·lustracions es troba a José Luis Rodríguez Zapatero, Donald Trump, Mariano Rajoy o Pedro Sánchez, entre altres destacades personalitats.

De la mateixa manera, s’exposen els seus projectes com a arquitecte i la seua col·laboració en la divulgació i restauració de diferents edificis representatius del nostre patrimoni cultural. Es tracta d’una mirada a l’obra d’una persona multifacética i compromesa, en la qual s’explica, també amb elements audiovisuals, tant el procés creatiu de les seues vinyetes com el seu projecte de Llançadores d’Ocupació i Emprenedoria Social o la seua labor en la divulgació cultural.

El ‘Casal del Port’ es vist d’humor gràfic

L’APV ha recuperat, en els últims anys, el paper de centre cultural de l’Edifici del Rellotge per a acostar a la ciutadania el ‘Casal del Port’. Esta exposició suposa un pas més en el reconeixement a destacats humoristes gràfics que han il·lustrat l’Edifici del Rellotge, al qual Peridis ha comparat amb un lloc “de Florència o la Verona de Romeo i Julieta”.

I és que estereferent de l’humor defensa uns pilars amb els quals s’identifica l’APV i que han quedat plasmats en les diferents mostres que ha acollit aquest edifici en els últims mesos. Es tracta d’un projecte que enriqueix la nostra manera de veure i entendre el món, i que en anteriors edicions ha posat en valor l’obra d’altres dos mestres de l’humor, Ortifus i Forges, exposicions que van tindre un gran acolliment, amb 10.500 i 12.000 visites respectivament.