• Tots els agents implicats en el seu desenvolupament han coincidit en assenyalar ‘les bones connexions i la projecció internacional del port de València’ com a elements de valor afegit al projecte 
  • Segons la UNCTAD, el Port de València, és el millor connectat d’Espanya i està entre els 20 primers del món: unit a mil ports dels cinc continents amb més de 100 línies regulars que operen a través de 130 companyies navilieres 
  • Sara Hernández, de la consultoria Deloitte, ha assegurat que “per a este projecte és fonamental el Port de València ja que és el millor port connectat del Mediterrani” 
  • En l’acte de presentació també han participat el conseller de Foment, Nacho Hernando; l’alcaldessa d’Alcázar de San Juan, Rosa Melchor; el director general de Transports i Mobilitat, Rubén Sobrino; Francesc Sánchez, director general de Valenciaport; i l’alcalde d’Illescas, José Manuel Tofiño 
  • Francesc Sánchez ha sigut l’encarregat d’explicar la participació de l’Autoritat Portuària de València (APV) en aquesta iniciativa que és un dels seus projectes estratègics a curt termini 

València, 7 de juny de 2023.- El Port de València com a garantia d’accés als mercats mundials i amb excel·lent connectivitat. Així, han descrit al recinte valencià tots els agents implicats en el desenvolupament del projecte de la nova plataforma logística-intermodal d’Alcázar de San Juan presentada este matí en el Saló Internacional de la Logística (SIL 2023).

En l’acte de presentació han participat el conseller de Foment, Nacho Hernando; l’alcaldessa d’Alcázar de San Juan, Rosa Melchor; el director general de Transports i Mobilitat, Rubén Sobrino; Francesc Sánchez, director general de Valenciaport; l’alcalde d’Illescas, José Manuel Tofiño; al costat de Sara Hernández i Mónica López de Deloitte.

La signatura de consultoria Deloitte ha sigut l’encarregada d’explicar els detalls tècnics del projecte i l’impacte que tindrà en la zona. Durant la seua intervenció Hernández ha assegurat que “per a aquest projecte és fonamental la participació del Port de València ja que és el port millor connectat del Mediterrani”.

En este sentit, segons la UNCTAD, el Port de València, és el millor connectat d’Espanya i està entre els 20 primers del món. Els molls de Valenciaport estan units a altres mil ports del món amb més de 100 línies regulars que enllacen València amb les regions dels cinc continents a través de les 130 companyies navilieres que operen.

En esta línia, l’alcaldessa d’Alcázar de San Juan ha destacat que “en este projecte cal agrair al Port de València el seu gran suport a la nostra plataforma intermodal. Des de fa sis anys estem treballant juntament amb ells que han fet un gran esforç i han demostrat constància i gran professionalitat”. A això ha afegit que “esta és la recta final del projecte de plataforma logística que és idònia no sols per al desenvolupament econòmic i empresarial d’Alcázar de San Juan, sinó de tota Castella-La Manxa”.

Per part seua, el conseller de Foment ha destacat que “seguim amb el projecte del Port Sec d’Alcázar de San Juan i comptem amb els aliats necessaris per a poder tirar-ho endavant, com són el Port de València, les institucions de Castella-La Manxa i, per descomptat, el sector empresarial”.

Presentació de l’Autoritat Portuària de València

Francesc Sánchez, director general de Valenciaport, ha sigut l’encarregat d’explicar la participació de l’Autoritat Portuària de València (APV) en esta iniciativa que és un dels seus projectes estratègics a curt termini.

Segons ha destacat Sánchez, “el seu desenvolupament compleix amb objectius que doten al projecte de gran capacitat d’arrossegament com: l’expansió del ferrocarril, la descarbonització de l’activitat logística, la creació d’ocupació a l’Espanya interior, l’eficiència operacional derivada de l’aproximació a la càrrega, la dinamització de l’economia local i l’articulació del territori, entre altres”.

Sanchez ha defensat a més que “el ferrocarril és la millor eina per a l’interior i el seu desenvolupament en aquesta zona millorarà la relació amb les empreses del nostre hinterland. Aquest projecte farà que tota la nostra àrea d’influència es beneficie del port amb millor connectivitat del Mediterrani”.

En aquest sentit, el director general de l’APV ha assegurat que la Plataforma d’Alcázar de San Juan és clau per tres factors: per a facilitar que empreses que estiguen l’àrea d’influència de València tinguen major accessibilitat als mercats internacionals de forma més competitiva i ecològica gràcies al ferrocarril; per estar alineada amb l’Estratègia de descarbonització i sostenibilitat del transport de mercaderies; i per la contribució al desenvolupament econòmic d’àrees com Castella-La Manxa.

La nova plataforma ocuparà en la seua primera fase de desenvolupament 14 hectàrees de terreny i estarà annexa a una terminal de classificació amb 24 vies operatives i comptarà amb empreses i personal especialitzats en transport ferroviari i logística.

L’acte de presentació s’ha desenvolupat en el marc del Saló Internacional de Logística, SIL Barcelona 2023, i en ell es donaran a conèixer tots els detalls de la futura plataforma logística intermodal que aprofita el node històric ferroviari d’Alcázar de San Juan per a situar una nova terminal ferroviària i una àrea associada de sòl logístic industrial.