
- L’acte de clausura del Màster va ser presidit per Joan Calabuig, president de Valenciaport, qui va afirmar que la formació és una eina clau en la gestió dels ports i un element fonamental com a palanca de canvi
- Amb Calabuig, van presidir l’acte Esther Gómez, Vicerectora d’Estudiants i Emprenedoria d’UPV; Antonio Torregrosa, director general de la Fundació Valenciaport; Vicent Esteban Chapapría, Catedràtic de Ports i Costas d’UPV; i Ana Rumbeu, directora de Formació de la Fundació Valenciaport
- La sessió va començar amb un debat sobre sostenibilitat en el sector logístic portuari que va comptar amb les intervencions de Juan Carlos Arocas (Trans Itàlia); Ignacio Ballester, (MSC Espanya); Miguel Ruiz, (APMT); Federico Torres, (APV); i Roser Obrer, (Oficina del Comissionat del Govern per al Corredor Mediterrani) i amb el director general de la Fundació Valenciaport, Antonio Torregrosa, com a moderador
València, 7 de juliol de 2023.- Durant la vesprada d’ahir la Fundació Valenciaport va celebrar l’acte de clausura de la 31a edició del Màster en Gestió Portuària i Transport Intermodal i el lliurament de títols dels alumnes d’anteriors edicions, en un acte presidit per Joan Calabuig, president de l’Autoritat Portuària de València (APV) qui es va dirigir als alumnes felicitant-los pel seu esforç, “els ports ens enfrontem a importants desafiaments i d’ací la necessitat de comptar amb professionals ben formats”.
Calabuig va destacar que la formació és una eina clau en la gestió dels ports i un element fonamental com a palanca de canvi. “Sens dubte tenim una comunitat portuària dinàmica, professional i compromesa amb la formació i el màster és i ha de continuar sent una important font de reclutament i de formació contínua”.
Amb Calabuig, van presidir l’acte de clausura Esther Gómez, Vicerectora d’Estudiants i Emprenedoria de la Universitat Politècnica de València (UPV); Antonio Torregrosa, director general de la Fundació Valenciaport; Vicent Esteban Chapapría, Catedràtic de Ports i Costas de la UPV i director Académico del Màster; i Ana Rumbeu, directora de Formació de la Fundació Valenciaport.
Antonio Torregrosa va donar la benvinguda als assistents i va introduir i va moderar el debat sobre sostenibilitat en el sector logístic portuari, “sens dubte el fermall d’or per a tancar aquesta 31a edició”, posant l’accent en l’alt nivell del programa formatiu del màster, així com del seu professorat, “debats, sessions i conferències com aquestes són les que s’imparteixen en el màster”, “pensem que la sostenibilitat és un tema primordial en el sector i com no podíem triar a un sol ponent hui hem convidat a cinc grans professionals”.
El debat va comptar amb les intervencions de Juan Carlos Arocas, Managing director Ibèria de Trans Itàlia; Ignacio Ballester, Deputy Managing director de MSC España; i Miguel Ruiz, director de Relacions Institucionals i Laborals de APMT Spain Gateways; els quals van presentar les estratègies de descarbonització de Transitalia, MSC i APMT respectivament.
Per la seua part el quart ponent, Federico Torres, director de Transició Ecològica de la APV, va posar el focus en el pla Valenciaport Zero Emissions Netes 2030 i, finalment, Roser Obrer, de l’Oficina del Comissionat del Govern per al Corredor Mediterrani, va destacar el paper dels ports de València i Sagunt per a fomentar el transport sostenible en les cadenes de transport incitant el debat entre els participants.
Altres punts que es van subratllar com a fonamentals per a millorar la sostenibilitat en el sector van ser la importància de la cooperació i del suport institucional, així com la necessitat d’invertir en infraestructures i en l’adaptació per a l’ús dels combustibles del futur.
Acte de clausura i lliurament de premis
A continuació, va donar principi a l’acte propi de clausura de la XXXI edició del Màster, en el qual el president de la APV, Joan Calabuig va agrair la seua presència a tots els assistents i va donar pas al lliurament de títols als alumnes.
La Vicerectora de la UPV va prendre la paraula i va donar l’enhorabona “a la APV, a la Fundació Valenciaport i a tots els que fan possible aquest Màster”, “un programa molt pegat a la realitat, a l’avantguarda del coneixement i de la tecnologia, i que ja ha interioritzat els reptes de la transformació digital, la transició ecològica, la innovació i el desenvolupament del talent”.
Seguidament, la directora de Formació de la Fundació Valenciaport va procedir al lliurament de diplomes als alumnes d’anteriors edicions que han conclòs el seu projecte fi de Màster. Amb els 24 nous titulats són prop de 1.000 els professionals i joves universitaris que han cursat aquest programa de postgrau.
Posteriorment, es va fer lliurament dels diplomes de reconeixement als alumnes més destacats d’aquesta edició. El millor equip de la 31a promoció del Màster va ser el format pels alumnes Francisco Sanfélix, Germán Aguilar, Jorge Gubbins, Bruno López i Candela Mañas; i el millor expedient acadèmic va correspondre també a Francisco Sanfélix.
Finalment, va prendre la paraula Bruno López, alumne de la 31a edició i Intermodal Manager de l’empresa Medlog Logistics, qui va pronunciar un discurs en representació dels alumnes que finalitzaven ahir el seu programa acadèmic.
El Programa Màster (MGPT)
El Màster en Gestió Portuària i Transport Intermodal (MGPT) és propietat de l’Autoritat Portuària de València (APV), està dirigit per la Fundació Valenciaport i, des de la XXVII edició, és títol propi de la Universitat Politècnica de València (UPV). El programa consta de 60 crèdits ECTS que es corresponen amb 600 hores lectives, entre continguts i treball de fi de màster.
El MGPT s’ha consolidat com el programa de formació en castellà, especialitzat en ports i transports, de major prestigi internacional, trobant un ampli ressò entre els professionals i postgraduats d’Espanya, Europa i Amèrica Llatina.