• Una desena de representants del Ministeri d’Inversions de la República d’Indonèsia s’interessa pel funcionament del recinte valencià

València, 18 d’octubre de 2023.- Una delegació governamental de la República d’Indonèsia ha visitat el Port de València. La comitiva, ha sigut encapçalada pel secretari del Ministeri d’Inversions, Ikmal Lukman; el viceministre de Desenvolupament del Clima d’Inversió, Iwan Suryana; i el director de Desregulació d’Inversions, Dendy Apriandi; els tres han estat acompanyats per altres representants institucionals del Ministeri d’Inversió indonesi i del seu centre de promoció a Londres.

Francesc Sánchez, director General de l’Autoritat Portuària de València (APV), els ha donat la benvinguda i els ha detallat la proposta de valor de Valenciaport, així com el funcionament de les instal·lacions dels seus tres ports: València, Gandia i Sagunt.

Valenciaport ha rebut en els últims anys i en repetides ocasions a delegacions institucionals indonèsies -el país de les 17.500 illes-, interessades en l’operativa del recinte valencià i també en la visita al far del Port de València. Esta infraestructura es caracteritza per ser autosuficient des de la seua posada en marxa, fet que encurioseix als asiàtics.

A més, Francesca Antonelli, responsable de Màrqueting i Creuers de Valenciaport, els ha explicat els projectes que està desenvolupant Valenciaport en sostenibilitat, digitalització i noves infraestructures i els ha acompanyat en un recorregut per diversos punts estratègics de les instal·lacions del recinte portuari valencià.

La delegació del país asiàtic ha mostrat especial interés per les accions que està duent a terme Valenciaport quant a connectivitat tant de mercaderies com de passatgers. En este sentit, els molls de Valenciaport van treballar durant el passat exercici amb 24 ports indonesis, sent Jakarta el primer en el rànquing amb 111.831 tones gestionades, seguit de Surabaya amb 65.249 tones i Belawan amb 42.741.

En 2022, les relacions comercials entre Valenciaport i la República d’Indonèsia han ascendit a 312.092 tones de mercaderies, el 36% d’elles destinades a la importació, el 14% a l’exportació i la resta de transbord. Els principals productes amb destinació al país indonesi són paper i pasta, seguit de productes químics, pinsos i farratges.

En 2023, Valenciaport ha rebut la visita de diferents representants institucionals de països europeus, africans i llatinoamericans per a conéixer les infraestructures i serveis del port espanyol líder del Mediterrani. Un port hub on es gestionen mercaderies i contenidors amb més de 1000 països a tot el món i que està duent a terme accions estratègiques en la lluita contra el canvi climàtic o la digitalització.

Peu de Foto: Francesc Sánchez, Juan Manuel Díez  i Francesca Antonelli al costat de la Delegació de la República Indonèsia en l’Edifici del Rellotge