València – 20.05.19. Divendres passat, el director de l’APV, Francesc Sánchez, va impartir la xarrada “Presentació del Port de València: Valenciaport en xifres, els seus trànsits i la seua infraestructura” a un grup d’alumnes de la Universitat Politècnica de València (UPV) en el marc de les III Jornades gratuïtes “Activa El teu Futur. Fes un Màster en la UPV”, organitzades per la citada entitat.

Durant l’acte, la directora de Formació de la Fundació Valenciaport, Ana Rumbeu, va presentar, al costat de Vicent Esteban Chapapría, Catedràtic de Ports i Costas de la Universitat Politècnica de València, el programa acadèmic del Màster i les diferents activitats, visites i pràctiques que engloba, posant l’accent en les múltiples eixides laborals a les quals els alumnes poden optar una vegada finalitzat aquest postgrau. Ana Rumbeu va presentar també les dues beques que la Fundació Juan Arizo Serrulla atorgarà com a ajuda de matrícula per a cursar la XXVIII edició del Màster en Gestió Portuària i Transport Intermodal.

A més de la xarrada, un grup de prop de 100 alumnes van tindre l’oportunitat de realitzar una visita amb vaixell al port de València en la qual van conéixer les diferents terminals i instal·lacions de l’enclavament portuari de la mà de José Martín Robles.

L’objectiu final d’aquesta activitat era mostrar l’enfocament pràctic de les diferents titulacions de postgrau d’UPV i en concret del Màster en Gestió Portuària i Transport Intermodal (MGPT), postgrau propietat de l’Autoritat Portuària de València (APV), dirigit per la Fundació Valenciaport i, des de la XXVII edició, títol propi de la Universitat Politècnica de València (UPV).

A més de les 600 hores lectives dividides en els mòduls de Gestió i Direcció d’Empreses, Comerç Exterior, Transport Marítim, Transport Terrestre, Gestió Portuària i Transport Aeri, més el treball de fi de màster, el programa compta amb diferents elements que li donen un valor afegit: una activitat de outdoor training vinculada a l’estratègia i lideratge, sessions de rendiment de treball en equip, un viatge internacional d’estudis a Londres, una bossa d’ocupació a través de l’Associació d’Antics Alumnes de la Fundació Valenciaport i de la UPV, i la possibilitat de fer pràctiques en empreses del sector.

El MGPT s’ha consolidat com el programa de formació en castellà, especialitzat en ports i transports, de major prestigi internacional, trobant un ampli ressò entre els professionals i postgraduats d’Espanya, Europa i Amèrica Llatina. A més de les 27 edicions celebrades a València (Espanya), el Màster s’ha impartit, en la seua edició internacional, als països de Panamà i Colòmbia i continuarà la seua projecció internacional amb noves edicions en altres països.