València i el seu port es retroben

A principis dels anys 80 l’Autoritat Portuària de València, va començar una política d’harmonització de l’entorn portuari per a fer-ho més pròxim a la ciutat. Una sensibilitat fonamental que gana puixança a mesura que es concreten projectes de col·laboració Port/Ciutat. En aquells 80 es van rehabilitar els antics Coberts i altres edificis històrics de la Dàrsena Interior així com la firma de diversos convenis amb les diferents Administracions, sent el més destacat el conegut com a Balcó al Mar en el 86 que va possibilitar, en 2013, la cessió a la Ciutat de part de la Dàrsena Interior del port.

Les obres executades amb motiu de la 32 America’s Cup, van suposar la creació de nous espais portuaris per a ús ciutadà i esportiu que han possibilitat una de les transformacions Port-Ciutat recents més destacada amb la creació de la Marina de València, gestionada pel Consorci València 2007 en la que s’exerceixen activitats dedicades no sols a la nàutica esportiva sinó també a la restauració, jocs infantils, esdeveniments esportius, culturals etc.

La actuació més ambiciosa del Port i l’Ajuntament: el Pla Especial de Natzaret.

Actualment, en el cas de València i respecte a l’àrea sud limítrof amb el barri de Natzaret es pretenen realitzacions més ambicioses que les projectades en l’antic conveni del 86 i s’està treballant per part de l’Ajuntament i del Port, en el Pla Especial que contempla una àrea de més de 180.000 m² (major que la superfície dels Jardins de Vivers de València) destinada a usos que serveixen de transició entre el barri i l’activitat portuària.