• L’Autoritat Portuària de València participarà des de el 7 y fins al 9 de febrer en la FRUIT LOGISTICA 2023 de la capital d’Alemanya

València, 5 de febrer de 2024.- Valenciaport estarà present en la Fruit Logistica de Berlín, que el dimecres obri les portes en la capital alemanya, fent costat al sector hortofrutícola y a les empreses especialitzades en el transport i tractament de la càrrega refrigerada; una de les especialitats en les quals les terminals valencianes aporten un valor afegit  i una alta competitivitat al món exportador espanyol.

La Fruit Logistics de Berlín és una fira de referència global; en este cas, centrada en tot el que gira al voltant del transport, comercialització, emmagatzematge, conservació, etc. dels productes del camp. Durant el certamen són nombroses les activitats, conferències i presentacions de novetats, les que es fan per al coneixement dels participants.

Enguany es parlarà de la Intel·ligència Artificial (IA) aplicada a la cadena de valor de la logística, però també del creuament de varietats hortícoles, de noves varietats de fruites i de noves tecnologies i màquines per al tractament i conservació d’aliments.

L’any passat, la fira va registrar més de 60.000 visites; i segons l’organització, més del 40% dels expositors van acordar i signar “in situ” transaccions comercials.

La presència de Valenciaport va dirigida a atendre els clients de les dàrsenes valencianes i a donar a conèixer els avantatges de les seues instal·lacions al servei del import-export refrigerat.

L’equip comercial de l’Autoritat Portuària de València atendrà visitants, clients i expositors des de l’estand de Ports de l’Estat; concretament des del Hall 25 Estand A-61. El seu treball se centrarà en explicar amb dades la importància que té el transport fred i refrigerat en Valenciaport: vora 3 milions de tones (productes hortofrutícoles com a fruites, cítrics, hortalisses, tubercles, articles carnis o peixos) gestionades durant l’exercici de 2023 i 3.250 connexions reefer en les seues terminals: CSP Iberian (Cosco) compta amb 1.500 connexions, APM (Maersk) disposa de 750 i MSC Terminal altres 1.000.

Unes infraestructures aportades per les empreses terminalistes, a les quals s’afegeixen el magatzem de la companyia Americold – que compta amb 16.000 metres quadrats destinats exclusivament a la logística dels productes refrigerats – , el Lloc de Control Fronterer (PCF, en les seues inicials en castellà) de 17.000 metres quadrats que, a través de la Marca de Garantia, garanteix que qualsevol contenidor que siga portat a estes instal·lacions ha de ser revisat en un temps inferior als 45 minuts i del Lloc de Control Fronterer del Port de Sagunt; instal·lacions totes elles amb demandes creixents.