• L’Autoritat portuària de València (APV) ha publicat l’adjudicació del contracte per al subministrament d’aparells de via per a la xarxa ferroviària interior del Port de Sagunt a l’empresa Voestalpine Railway Systems JEZ S.L.
  • Este projecte compta amb finançament derivat de fons procedents del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència

València, 5 de febrer de 2023.- Valenciaport ha publicat hui en la seua pàgina web l’adjudicació del contracte per al subministrament d’aparells de via per a la xarxa ferroviària interior que s’està construint en el Port de Sagunt a l’empresa Voestalpine Railway Systems JEZ S.L. L’import d’adjudicació ascendeix a 1.811.550 euros (IVA no inclòs).

La companyia adjudicatària subministrarà deu aparells de via complint les següents condicions: inclou el premuntatge i comprovació en taller; el transport fins als diversos punts d’instal·lació o lloc designat per la Direcció d’Obra; i l’Assistència Tècnica al subministrament durant les fases de trasllat, apilament i muntatge definitiu en el lloc designat.

Així mateix, el contracte recull com a requisit indispensable, que els aparells de via han de ser interoperables, complint els requisits en les diferents fases de disseny, construcció, posada en servei i explotació, que marquen les Especificacions Tècniques d’Interoperabilitat (ETI) del subsistema “infraestructura” contingudes en el Reglament (UE) nº1299/2014 de la Comissió. Este projecte compta amb finançament derivat de fons procedents del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

El termini previst per a la fabricació i transport dels aparells de via serà de huit mesos. En este sentit, l’empresa adjudicatària ha de prestar les tasques d’Assistència Tècnica fins que els aparells de via queden integrats en la infraestructura de la qual formaran part en el Port de Sagunt.

En tant el muntatge dels aparells en obra està relacionat amb les obres demuntatge de via (contracte independent d’este) s’estableix un termini addicional de quatre mesos per a la finalització de l’Assistència Tècnica al Subministrament. No obstant això, el termini podrà ser ampliat per a adaptar-lo al ritme d’execució de les obres de muntatge de via.

El programa de lliuraments dels aparells serà establit per l’APV, en coordinació amb la Direcció d’Obra del projecte de construcció de la xarxa ferroviària interior del Port de Sagunt, així com amb Voestalpine Railway Systems JEZ S.L. (empresa adjudicatària).