L’Autoritat Portuària de València (APV) promou el reconeixement del treball de tots els professionals que fan possible que la cadena logística de Valenciaport continue en funcionament.

València, 27 de març de 2020.- L’Autoritat Portuària de València (APV) ha posat en marxa la iniciativa #AlPieDelCañon, una sèrie d’entrevistes en format vídeo per a conéixer als professionals de la comunitat portuària valenciana que continuen treballant per a garantir el proveïment de la població en l’actual Estat d’Alarma per l’emergència sanitària derivada del COVID-19. Amb esta iniciativa, l’APV cerca reconéixer la labor de tots aquells professionals que, amb el seu treball diari, fan possible que la cadena logística que connecta els ports de València, Sagunt i Gandia amb qualsevol punt de proveïment d’Espanya amb la resta del món continue en funcionament i, per tant, que el subministrament dels ciutadans estiga assegurat.

Estos mini-vídeos, d’al voltant de 60 segons de duració, es difonen a través de les xarxes socials de l’APV (Linkedin, Facebook, Instagram i Twitter). Els vídeos són elaborats voluntàriament pels propis professionals a través de selfies amb els seus telèfons mòbils o amb ajuda dels seus companys. Tot el material s’envia per Whatsapp a la pròpia APV per a agilitar la seua difusió pels mitjans de comunicació i per les xarxes socials. Cada professional que decideix aparéixer pot utilitzar l’idioma que considere (castellà, valencià, anglés, alemany…).

Professionals #AlPieDelCañon

En una d’estos enregistraments, José Ramón Gimeno, transportista autònom del port de València demostra el seu orgull per la seua professió “Garantirem el proveïment de material no sols de primera necessitat com l’alimentació sinó també sanitari i material d’importació. Tot el sector s’està deixant la pell per a poder treballar i ho farem de manera intensa per a garantir el proveïment a tota la població mentre dure esta situació”.

Cristian Ferrer, responsable d’operacions del Port de València també ha volgut sumar-se a esta iniciativa. En el seu vídeo explica que “el meu treball consisteix a planificar la gestió de les atracades dels vaixells que treballaran en el port de València. Els ports hem de garantir el proveïment perquè ara mateix vivim una situació complicada i necessitem que tothom dispose de tots els productes, sobretot els de primera necessitat”.

Un dels pràctics del port de València, Manuel Menéndez, també ha volgut donar la seua visió personal del seu treball “encara que estem un poc preocupats per esta situació, no podem restringir, ni disminuir el nostre treball donada la importància que té la cadena logística. Estem treballant en les mateixes condicions que abans però amb moltes més precaucions”.

Des del port de Gandia, el responsable de contractació de la societat d’estiba d’este recinte també ha volgut explicar el seu treball “la meua labor consisteix a gestionar les peticions de personal estibador que realitzen les terminals del port de Gandia. Crec que és indubtable la importància del trànsit marítim en el nostre proveïment i, precisament, en estos moments a tota la comunitat portuària ens toca acostar el muscle per a poder estar a l’altura de les circumstàncies”.

Igualment, l’agent de policia portuària del port de Gandia, Juan José Pérez, recorda que “el treball del policia portuari és, principalment, control d’instal·lacions i vigilància dels usuaris així com arribada i eixida dels vaixells. És un orgull ser part de la solució i poder aportar el meu xicotet granet d’arena per a aconseguir eixir d’esta crisi i, per descomptat, vindre a treballar al port és primordial ja que és una via d’entrada principal de recursos”.

Per part seua, Margarita Puchalt, responsable d’operacions de l’APV també ha volgut realitzar la seua aportació a esta iniciativa. “En estos moments de crisis és molt important que el transport continue funcionant i que la cadena logística no patisca cap mena de problema perquè això ens garantirà que puguem tindre accés als productes. Encara que el dia a dia és complicat, nosaltres continuem treballant com habitualment”.

En este mateix sentit es manifesta Lucía Crespo, responsable de circulació ferroviària del port de València. “El meu treball consisteix a controlar l’entrada i eixida de trens amb mercaderies al port. Esta crisi ens ajudarà a ser més conscients i millors persones. Estic molt contenta d’aportar el meu granit a la causa perquè el port juga un paper importantíssim en esta situació d’emergència social per a proveir-nos”.

També dos amarradores, Mayte Romocollada i Giovanna Cortina, han volgut sumar-se a esta iniciativa. “El nostre treball és important perquè ajudem els pràctics a amarrar i desamarrar els vaixells que arriben al port de València. Cal tindre en compte que el 90% de les mercaderies arriba per vaixell. Estem convençudes que tot eixirà bé”.

Reconeixement als professionals de la salut

La campanya #AlPieDelCañon s’emmarca en el reconeixement que tots els treballadors de la logística dediquen també a les i els professionals de la salut i del sector soci-sanitari en moments d’alarma com el que estem travessant. El seu esforç i lliurament en primera línia de combat contra el COVID-19 compten amb tot el suport i admiració del sector logístic, del transport i de les persones i empreses que integrem la gran família de la Comunitat Portuària de Valenciaport.

En els missatges de la campanya #AlPieDelCañon l’Autoritat Portuària expressa que “la nostra principal funció és atendre i fer arribar a les seues destinacions tot allò que la societat està demandant dia a dia. I perquè eixa cadena de proveïment no falle estem al peu del canó estibadors, camioners, pràctics, amarradors, remolcadors, policia portuària, manteniment, navilieres, transitaris, agents de duanes, serveis d’inspecció en frontera, personal dels ports de Gandia, Sagunt i València, etc.

Amb tal fi, els vídeos elaborats mostren testimoniatges carregats de sinceritat dels professionals que estan al #alpiedelcañon perquè la cadena logística no s’interrompa, perquè el sector està convençut que #EsteVirusLoParamosUnidos #EsteVirusElParemUnits.