Agraïment a totes les persones que fan possible la recepció i trasllat de mercaderies i béns als centres de consum; estibadors, camioners, pràctics, amarradors, remolcadors, policia portuària, manteniment, navilieres, transitaris i agents de duanes, serveis d’inspecció en frontera, personal de l’APV, etc., A tots els que fan pinya en benefici de la col·lectivitat

El 27 de febrer es va detectar el primer caso del COVID-19 a València i el 13 de març es va decretar l’estat d’alarma. Encara no ha passat un mes i a tots ens sembla una eternitat. En este curt espai de temps han passat moltes coses que han alterat la nostra valoració de molts aspectes de la nostra vida i de les persones. La sanitat s’ha mostrat com el que és: la primera línia de defensa de la societat; i el seu esforç, la seua professionalitat i l’entrega al seu treball, ho estan pagant amb un alt cost personal. Just és que ho reconeguem. Però també hi ha hagut un canvi dràstic en la percepció d’altres activitats: el personal que treballa en els llocs d’alimentació; cossos de seguretat; exèrcit; personal de neteja; la logística … Professions moltes d’elles ignorades, quan no subvalorades o criticades sense cap consideració.

Des de l’Autoritat Portuària de València volem reconèixer i agrair a tots ells pel seu treball, el seu esforç, la seua dedicació, sense els quals la societat no podrà superar esta crisi. I, en particular, volem posar en valor a totes les persones que treballen diàriament en els nostres ports. El 70% del que Espanya no produeix i ha d’importar ho fa a través dels ports. Els nostres ports són la porta d’entrada i eixida de la major part del nostre comerç. En aquests dies observem el paper crític que estan jugant a l’hora de garantir els productes de primera necessitat per abastir els nostres mercats o portar aquests subministraments a les comunitats insulars. Este valor i este paper es constata en els espectaculars creixements que estos productes estan experimentant en els nostres trànsits.

Ara bé, les mercaderies no es mouen soles. Darrere d’estos fluxos de béns hi ha persones – està tota la comunitat portuària – que fan possible la seva recepció i trasllat als centres de consum, estibadors, camioners, pràctics, amarradors, remolcadors, policia portuària, manteniment, navilieres, transitaris i agents de duanes , serveis d’inspecció en frontera, personal de l’APV, etc., tots portant la seua part en benefici de la col·lectivitat. I en alguns casos en condicions precàries. Des manca de material protector, fins absència d’àrees on descansar, menjar, rentar-se, controls, cues i temps perduts. Aquesta també és la nostra primera línia de defensa enfront de les nostres necessitats d’abastiment. A tots vosaltres, gràcies de tot cor. Sense el vostre dia a dia, treball i esforç, els ports no tindrien raó de ser. Sou els que els doneu vida i aconseguiu que complisquen el seu paper de servei a la societat.

L’aparent normalitat que estem vivint estes dates tan complicades en l’operativa portuària no és altra cosa que el producte de l’gra de sorra que cadascú poseu per fer fàcil el que no ho és, i assumir els riscos com si no existeren. Per tot això, una altra volta GRÀCIES. I ENHORABONA per la feina ben feta.

 

Aurelio Martínez Estévez

President de l’Autoridad Portuària de València (APV)

 

València, 25 de març de 2020