Mar Chao, directora comercial i de desenvolupament de negoci de l’Autoritat Portuària de València (APV) ha participat hui en la jornada Smart ports i ports 4.0 organitzada a Valladolid per l’Associació Espanyola de Promoció del Transport Marítim de Curta Distància en col·laboració amb el Fòrum Cylog, dins del marc del Programa d’ajudes a la formació en relació amb el transport per carretera del Ministeri de Foment.

Mar Chao ha intervingut en la taula redona titulada “Ports 4.0 i el *TMCD: més eficiència i més sostenibilitat” en la qual ha explicat les potencialitats dels ports de Sagunt i València per a este tipus de transport. La directora comercial i de desenvolupament de negoci de l’APV ha destacat davant empresaris del sector logístic val·lisoletà l’àmplia connectivitat en transport marítim de curta distància dels dos recintes. Actualment, Valenciaport disposa de 7 serveis regulars de TMCD de càrrega rodada que ho connecten amb 24 ports de 15 països diferents. Així mateix, el port de València disposa de dos serveis regulars d’Autopistes del Mar amb els ports italians de Livorno i Savona operades per Grimaldi.

Amb la presència en aquest fòrum, l’APV busca consolidar el seu hinterland amb Castella i Lleó amb l’objectiu d’impulsar el tràfic d’automòbils. En este sentit, Chao ha recordat que Valenciaport és un dels principals nodes logístics d’Espanya per al tràfic d’automòbils amb més d’1.000.000 m2 al servei d’aquesta indústria, dels quals 412.000 m2 se situen a València i 560.000 m2 en el recinte del port de Sagunt.

Tràfic Ro-Ro

A tancament de 2017, Valenciaport ha manipulat 9,45 milions de tones de tràfic Ro-Ro, la qual cosa significa un increment del 5,74% respecte a l’exercici anterior. Esta xifra suposa que el 13% del total de les tones mogudes en Valenciaport siguen càrrega Ro-Ro.

En termes de UTI, en 2017 es van canalitzar 344.907 UTI, un 4,48% més que en 2016. D’elles, 117.655 es van transportar en serveis de Transport Marítim de Curta Distància amb Itàlia i Nord d’Àfrica.