El cap de polítiques mediambientals de l’APV, Raúl Cascajo, ha explicat els pilars de Valenciaportper a ser un port neutre en emissions en 2030.

El Port de València porta anys impulsant alternatives ecològiques entre les quals destaquen la iniciativa H2PORTS per a implantar l’ús de l’hidrogen verd o l’electrificació dels molls.

La jornada ha comptat amb la participació d’Álvaro Rodríguez Dapena, president de Ports de l’Estat; Gerardo Landaluce, el president de l’Autoritat Portuària d’Algesires.

L’Autoritat Portuària de València (APV) ha sigut present en el seminari internacional “Transició Verda per al Transport Marítim” organitzat per l’Associació MedPorts juntament amb l’Autoritat Portuària d’Algesires. El cap de polítiques mediambientals de Valenciaport Raúl Cascajo ha intervingut en la taula redona en la qual es comenten les iniciatives sostenibles més cridaneres del sector portuari a nivell global on ha explicat els pilars de l’APV en la descarbonització: energies renovables, ús de combustibles alternatius/nets, eficiència energètica o digitalització.

El Port de València està especialment compromés amb l’Agenda 2030 i des de fa temps és líder en l’impuls de projectes sostenibles per a reduir la petjada mediambiental. Durant la seua intervenció, Terregall ha explicat les iniciatives que l’APV està duent a terme per a la consecució del seu objectiu zero emissions en 2030 com la iniciativa H2PORTS per a establir l’ús d’hidrogen verd en les seues operacions, la instal·lació d’una subestació elèctrica per a connectar a l’electricitat de terra els motors dels vaixells mentre estan atracats en el Port de València o la instal·lació d’aerogeneradors per a generar energia eòlica.

També ha destacat que des de 2008 a 2019 la petjada de carboni del Port de València s’ha reduït un 37%, passant de 3,19 a uns 2 kg de CO₂ per tona manipulada. En el mateix període de temps, l’activitat del Valenciaport va créixer un 42%, en passar dels 52 milions de tones gestionades l’any 2008 als 74 milions de tones manipulades, al tancament de l’exercici de 2019.

La jornada ha comptat amb la participació d’Álvaro Rodríguez Dapena, president de Ports de l’Estat; Gerardo Landaluce, el president de l’Autoritat Portuària d’Algesires; Víctor Jiménez, president del Consell de l’Organització Marítima Internacional; Valter Selen, Assessor Principal de Polítiques de Desenvolupament Sostenible i Coordinador de Ecopuertos; Óceane Rignault del Ministeri de la Mar francesa; o Antonis Michail, Coordinador de Projectes del WPSP, IAPH.