Entre els dies 27 i 29 d’abril, l’Edifici del Rellotge ha reunit els millors experts en infraestructures portuàries a nivell mundial amb l’objectiu de renovar i actualitzar el document de recomanacions per al disseny de sistemes de defenses d’atracada

The World Association for Waterborne Transport Infrastructure (PIANC) és l’organització internacional que ofereix assessorament tècnic per a infraestructures de transport marítim-fluvial per a ports, marines i vies fluvials

Valenciaportcedeix la seua seu a aquesta organització per a posar en valor la importància que tenen els sistemes de seguretat en els ports

El cap d’Infraestructures de l’APV, Marcelo Burgos, ha explicat a la delegació de PIANCles característiques dels recintes de València, Sagunt i Gandia

El Port de València està albergant la trobada del Grup de Treball de l’Associació Internacional d’Infraestructures del Transport Aquàtic PIANC WG211 que es duu a terme fins hui en l’Edifici del Rellotge. En aquesta trobada participen més de 20 experts mundials, incloent administracions portuàries, enginyeries, constructores i fabricants de defenses d’infraestructures portuàries.

L’equip de PIANC congrega a especialistes en sistemes de seguretat d’infraestructures portuàries per a actualitzar la llista de suggeriments per al disseny d’aquests mecanismes. Aquesta institució s’encarrega de donar assessorament tècnic per a infraestructures de transport marítim i organitzar esdeveniments que connecten la comunitat internacional de transport per mar i rius.

El cap d’infraestructures de l’Autoritat Portuària de València (APV), Marcelo Burgos, ha explicat als representants de PIANC les característiques dels tres ports gestionats per l’APV: València, Sagunt i Gandia. El representant de Valenciaport ha explicat als tècnics del grup de treball els calats, longituds de molls, les marees o l’altura de les ones dels tres recintes. A més, ha acompanyat a la comitiva en una visita al Port de València per a conéixer les defenses de l’espai portuari.

Aquesta organització està organitzada en quatre comissions tècniques que cobreixen les diferents àrees de treball per a la indústria. En aquesta ocasió, el grup de treball WG211 que es reuneix a València serà l’encarregat d’investigar i analitzar a la nostra ciutat els sistemes de defensa i seguretat marina, un component crític, ja que absorbeixen l’energia dels vaixells durant l’atracada i amarrament. La reunió compta amb la presència d’autoritats procedents de diferents parts de la geografia global com Rotterdam, Londres, Alemanya o Noruega, entre molts altres.

Valenciaport i la PIANC a l’avantguarda en transport marítim

The World Association for Waterborne Transport Infrastructure (PIANC) és una organització pionera en aquest assumpte, ja que porta des de 1885 adaptant-se als requisits contemporanis en qüestions relacionades amb la infraestructura del transport marítim i fluvial com el desenvolupament sostenible, el canvi climàtic, la necessitat de treballar amb la naturalesa i la digitalització. A més, des de 1985 publica recomanacions sobre disseny de sistemes de defensa juntament amb mètodes de prova i assaig.

L’APV ha demostrat el seu compromís amb tots els assumptes dels quals s’ocupa aquesta institució i prova d’això són les constants accions que realitza per a incorporar energies alternatives, adaptar les instal·lacions i complir amb els objectius establits en l’Agenda 2030.