La delegació de l’Autoritat Portuària de València ha presentat en les reunions que ha mantingut les característiques dels recintes de Valenciaport per a gestionar càrregues de dimensions i pesos especials

A més, ha posat en valor les infraestructures per a gestionar el trànsit rodat. El Port de València ha duplicat en 10 anys aquest tipus de trànsits en passar dels 5,8 milions de tones durant 2012 als 12,8 en 2021

València, 18 de maig de 2022.- Valenciaport presenta en la Fira BreakBulk 2022 que se celebra a Rotterdam la seua oferta per a trànsit rodat i els avantatges competitius per a càrregues pesades i especials que ofereixen els recintes gestionats per l’Autoritat Portuària de València (APV). La delegació de l’APV està mantenint una àmplia agenda de contactes amb operadors logístics, navilieres, fabricants i intermediaris.

La representació de l’APV ha estat formada per Néstor Martínez cap de Comercial i Desenvolupament de Negoci i Manuel García, responsable de Desenvolupament de Negoci. La delegació de Valenciaport ha realitzat una presentació de les característiques dels tres recintes gestionats per l’APV, que actualment mobilitza 85 milions de tones de mercaderies anuals, el 75% a través de contenidor. Valenciaport, el quart port europeu en la gestió de TEUs i el primer d’Espanya, és també el millor port connectat del sistema portuari espanyol.

A més, Valenciaport ha mobilitzat un total de 12.885.760 tones de trànsit ro-ro en 2021, situant-se com el port espanyol que més mercaderies ha mogut a través de vaixells que carreguen o descarreguen productes amb les seues pròpies rodes com a camions o vehicles industrials. El Port de València ha duplicat en 10 anys aquest tipus de trànsits, en passar dels 5,8 milions de tones durant 2012 als 12,8 en 2021. Una de les claus de l’auge d’aquest transport intermodal és el foment de les autopistes de la mar, una xarxa de rutes marítimes ràpides i sostenibles que uneixen als recintes de València i Sagunt amb les principals plataformes logístiques del Mediterrani i altres zones d’Europa.

En aquesta fira, l’APV ha posat en valor l’especialització del port de Sagunt per a càrregues especials i els avantatges competitius que ofereixen les dàrsenes saguntines en el curt termini per a gestionar aquest tipus de mercaderies. Les instal·lacions de Valenciaport són altament competitives per a mercaderies de dimensions i pesos especials que són tractats en grues específiques i per personal qualificat.

L’Autoritat Portuària de València (APV) ha assistit a aquest certamen de la mà de Ports de l’Estat en l’estand en el qual participen altres 18 autoritats portuàries amb el lema “Rumbo Compartido”. BreakBulk Europe és la fira més important en càrrega a granel, logística de càrrega de projectes i ro-ro d’Europa i, amb prop de 560 empreses expositores presents de més de 120 països, és l’aparador perfecte perquè els ports i operadors logístic-portuaris espanyols mostren als assistents les possibilitats per a manipular i transportar qualsevol tipus de mercaderia des d’Espanya a qualsevol destinació del món.