L’APV ha rebut 85.500 màscares de la remesa que ha coordinat Ports de l’Estat per a totes les autoritats portuàries espanyoles.

Valenciaport també preveu iniciar en breu el repartiment de 300 pantalles facials protectores (PFPs) de plàstic per a aquells serveis que estiguen en contacte amb major nombre de persones.

València, 14 d’abril de 2020.- L’Autoritat Portuària de València (APV) ha iniciat hui el repartiment de màscares protectores entre el personal de serveis nàutics de les seues instal·lacions portuàries. En concret, l’APV ha rebut 85.500 unitats de la remesa de material protector que ha coordinat Ports de l’Estat amb totes les autoritats portuàries espanyoles. El repartiment d’estes màscares s’està realitzant en funció de les necessitats amb l’objectiu de fer-lo arribar a estibadors, pràctics, remolcadors, policia portuària i personal de l’APV que, des de l’inici de l’Estat d’Alarma, venen desenvolupant la seua activitat per a poder garantir el subministrament a la cadena de proveïment valenciana i espanyola.

Així mateix, l’APV també preveu iniciar en breu el repartiment de fins a 300 pantalles facials protectores (PFPs) de plàstic que s’aportaran a aquells serveis que, per la seua labor, han d’estar en contacte permanent amb major nombre de persones.

Directrius sanitàries

A més, Valenciaport també ha difós en els seus tres recintes portuaris (València, Sagunt i Gandia) les directrius de bones pràctiques en els centres de treball elaborades pel Ministeri de Sanitat per a ajudar a evitar la propagació del COVID-19. Estes directrius inclouen mesures a adoptar abans d’acudir al lloc de treball evitant assistir si es mostra qualsevol símptoma de la malaltia així com mesures en el desplaçament entre les quals s’incloga utilitzar vehicle privat o respectar la distància de seguretat de 2 metres en transport públic.

Les directrius de les autoritats sanitàries també inclouen mesures per a garantir la distància d’interpersonal d’aproximadament 2 metres en l’entrada i eixida, en les zones comunes i, en general, en el propi centre de treball. Les directrius es completen amb mesures per als empleats, per a la neteja dels centres de treball i per a la gestió dels residus.

Directrices par centros de trabajo COVID-19