L’AIVP ha valorat com a bones pràctiques l’agilitació del pagament a proveïdors desenvolupat per l’APV i la campanya #AlPieDelCañon que busca posar en valor a la comunitat portuària valenciana.

València, 16 d’abril de 2020.- La Xarxa Mundial de Ciutats Portuàries (AIVP) en la seua cerca de models de bones pràctiques portuàries per a afrontar l’emergència sanitària derivada del COVID-19, ha reconegut dues iniciatives posades en marxa per Valenciaport. En concret, l’AIVP ha valorat positivament l’anunci realitzat per l’APV d’agilitació de pagament a proveïdors per a facilitar la liquiditat i contribuir a pal·liar els efectes econòmics que està provocant la pandèmia, i la campanya #AlPieDelCañon.

De fet, en les últimes dues setmanes, Valenciaport ha pagat 3,6 milions d’euros a un total de 250 empreses proveïdores que estan desenvolupant treballs per als ports de Gandia, Sagunt i València. L’objectiu d’esta iniciativa és realitzar pagaments setmanals fins que finalitze l’estat d’alarma a fi de minimitzar les dificultats de tresoreria que pogueren tindre els proveïdors o prestadors de serveis de l’Autoritat Portuària.

Així mateix, en el seu apartat d’accions socials positives, l’AIVP també ha valorat la campanya #AlPieDelCañon, una iniciativa amb la qual l’APV busca reconéixer la labor de tots aquells professionals que, amb el seu treball diari, fan possible que la cadena logística que connecta els ports de València, Sagunt i Gandia amb qualsevol punt de proveïment d’Espanya amb la resta del món continue en funcionament i, per tant, que el subministrament dels ciutadans estiga assegurat.

Esta campanya també s’ha internacionalitzat per a mostrar la plena operativitat de Valenciaport en l’actual Estat d’Alarma. A més de professionals de tots els àmbits de la cadena logística, també han volgut sumar-se directius d’associacions portuàries d’àmbit internacional. De fet, el propi director general de l’AIVP, Olivier Lemaire ha volgut participar en esta iniciativa des de Le Havre destacant en el vídeo que ell mateix s’ha realitzat amb el seu telèfon mòbil (com la resta de participants) que “des de l’associació estem en contacte amb tots els ports membres de l’AIVP afectats pel COVID-19. Estem facilitant el contacte entre els membres que desenvolupen iniciatives que poden ajudar als ciutadans en aquests moments d’emergència sanitària”. Igualment, des de Londres, Mary Bond, group director de Seatrade Cruise també ha participat en la campanya #AlPieDelCañon donant ànims a tots per a fer front a esta situació i desitjant poder veure’ls de nou en la pròxima edició de la fira que se celebra al setembre. Així mateix, des de Washington, Jorge Durán, de la Comissió Interamericana de Ports s’ha sumat a esta campanya enviant un missatge de solidaritat i ressaltant “estem enviant informació summament rellevant sobre guies i directrius emesos per l’OMI i la IAPH per a ajudar les nostres autoritats portuàries a bregar pels problemes ocasionats pel coronavirus. Som afortunats de rebre el suport tots els anys de l’APV en els programes de formació”.

En l’apartat de “La lluita de les ciutats portuàries contra el coronavirus”, l’AIVP, A més de les iniciatives desenvolupades per Valenciaport, ha reconegut la iniciativa Fast Truck, una solució desenvolupada pel port de Venecia per a agilitar el lliurament de productes estratègics; o la iniciativa del Port Center de Le Havre que ha reunit recursos en línia per a desplaçar el port a les cases mitjançant continguts vídeos, entre altres.