El president de l’Autoritat Portuària de València (APV), Aurelio Martínez i el president de l’Autoritat Portuària d’Hamburg (HPA), Jens Meier han mantingut un encontre de treball a València

Han traçat un full de ruta comú per a col·laborar en àrees com la descarbonització, digitalització, connectivitat o polítiques d’igualtat

València, 7 d’octubre de 2021.- El president de l’Autoritat Portuària de València (APV), Aurelio Martínez, ha mantingut una reunió de treball amb el president de l’Autoritat Portuària d’Hamburg (HPA) i vicepresident de l’Associació Internacional de Ports (International Association of Ports and Harbors, IAPH), Jens Meier. Ambdues institucions han traçat un full de ruta comú per a treballar de manera coordinada en àrees claus per al sistema portuari com la lluita contra el canvi climàtic i la descarbonització, l’ús d’energia renovables, la transformació digital, la mobilitat o els plans d’igualtat.

Jens Meier, que ha viatjat expressament a València per a conéixer l’activitat i projectes de Valenciaport, i Aurelio Martínez han mostrat el compromís mutu de treballar conjuntament en els reptes de present i futur del transport marítim i el sector logístic. Un objectiu ferm entre dos ports complementaris com són els principals ports del Nord i Sud d’Europa per a dur a terme iniciatives encaminades a posicionar als seus respectius recintes com a referents en sostenibilitat i digitalització, avançant en els compromisos 2030 de l’agenda europea.

En este sentit, el president de l’Autoritat Portuària d’Hamburg ha conegut de primera mà projectes claus de Valenciaport per als pròxims anys per a consolidar la seua posició de hub estratègic del Mediterrani com la terminal nord de contenidors, la nova terminal polivalent de Sagunt o la terminal pública de passatgers del Port de València. A més, se li ha explicat les iniciatives que està desenvolupant Valenciaport en el seu objectiu de 2030, zero emissions, com la instal·lació d’energia fotovoltaica o eòlica, la construcció de la subestació elèctrica o els projectes amb hidrogen, entre altres.

El encontre també ha servit per a analitzar els treballs que s’estan desenvolupant a través de la IAPH en àrees on participen activament els dos recintes com a energia, resiliència o dades, o els progressos del programa World Ports Climate Action Program del qual formen part al costat d’altres 10 ports.

El Port d’Hamburg és un dels recintes més importants del nord d’Europa que ha mobilitzat en els primers sis mesos de l’any més de 4,3 milions de contenidors, un 5% més que en 2020. És el tercer port europeu en el moviment de contenidors, mentre que València ocupa la cinquena posició, dos ports complementaris amb un gran potencial per a desenvolupar accions conjuntes.