L’Autoritat Portuària de València avança a Holanda, davant la comunitat portuària internacional, la seua estratègia Smart Port.

Valenciaport es prepara per a atendre a clients, presents i futurs, que estaran sempre en continus processos de canvi i en qualsevol part del món

València, 3 d’octubre de 2018.- Valenciaport ha aprofitat la seua participació en la “Smart Ports & Supply Chain Technologies Conference” celebrada ahir i hui a Rotterdam per a presentar la seua estratègia de cara a la implementació de les tecnologies associades al concepte de port intel·ligent, com a proveïdor de serveis basats en les tecnologies de Big Data i de Blockchain.

El responsable de noves tecnologies de l’Autoritat Portuària de València (APV),  Jose García de la Guia, va detallar en la seua intervenció davant representants dels ports més representatius en matèria tecnològica, que “des de Valenciaport ens plantegem l’ús del blockchain com una opció estratègica per a donar visibilitat, extrem a extrem, de la cadena logística; anant fins i tot més enllà del nostre PCS. Això és, contemplem donar servei tant a les empreses que estan incorporades al nostre Port Community Systems com a les quals no i ho aconseguirem amb tecnologies en el “núvol” exposades a la necessitat d’adaptació permanent al canvi”.

De la Guia va explicar que l’allotjament de les noves tecnologies aplicades al Big Data i al Blockchain se serviran dels avantatges de treballar en el núvol. Una opció que aporta avantatges si es compara amb les quals utilitzen servidors propis, com en l’actualitat.

“Anem a un port sense papers, amb un potent component tecnològic i en qualsevol part del món; el que ens porta disposar – va explicar el Cap de Tecnologies de Valenciaport – d’una nova plataforma PCS sense limitacions tècniques ni de creixement, per a oferir nous serveis i millorar els existents a una comunitat portuària en continu creixement amb nous criteris d’optimització de recursos d’infraestructura, reducció de temps de desenvolupament i costos de manteniment”.

Smart Ports & Supply Chain Technologies

El Congrés Smart Ports & Supply Chain Technologies, organitzat per Port Technology (PTI) els dies 2 i 3 d’octubre a Rotterdam (Països Baixos) té com a objectiu debatre sobre el paper de la indústria en la integració i presa de lideratge de la tecnologia així com presentar davant el sector els últims projectes i avanços tecnològics dels anomenats “ports intel·ligents”, a més de les novetats en optimització de la cadena de subministrament.

La trobada, en el qual participen els ports de Rotterdam, Anvers, València i Algesires, acull un ampli programa de ponències a càrrec de representants internacionals de les principals companyies marítimes i de la cadena de subministrament. Entre ells, destaquen empreses i institucions com SmartPort, el Fòrum Econòmic Mundial, Blockchain Labs for Open Collaboation, CargoX, entre uns altres.

Durant el fòrum, han analitzat aspectes com la digitalització dels ports, la cadena de subministrament intel·ligent, la col·laboració i l’estandardització, la cadena de blocs i l’intercanvi de dades, el comerç global intel·ligent i els desafiaments en un mercat impulsat per la cadena de subministrament I2I.