Del 16 al 19 d’octubre Valenciaport acull el Greenport Cruise & Congress, una de les cites europees més importants en matèria mediambiental, enfocada al sector portuari.

El Congrés reunirà a València als responsables de medi ambient, professionals portuaris logístics i energètics així com responsables de sostenibilitat i RSC de ports, operadors de terminals, navilieres i empreses logístiques. 

València, 2 d’octubre de 2018.- Del 16 al 19 d’octubre, l’Autoritat Portuària de València (APV), acull el Greenport Cruise & Congress València 2018, una de les cites europees més importants en matèria mediambiental, enfocada al sector portuari. 

Durant tres dies, Valenciaport reunirà als responsables en matèria de medi ambient, logística i energia, així com als professionals especialitzats en sostenibilitat i Responsabilitat Social Corporativa (RSC), de ports, terminals, navilieres i empreses logístiques. El Congrés oferirà als professionals del sector portuari un lloc de trobada en el qual compartir i debatre els últims avanços en desenvolupament sostenible i pràctiques mediambientals dins dels ports, terminals i en tota la cadena logística. 

En la seua inauguració, Greenport Cruise & Congress València 2018 comptarà amb la participació d’Antonio Revedin, president de European Cruise and Ferri Network, i amb Francesc Sánchez, director de l’Autoritat Portuària de València. A més, Aurelio Martínez, president de Valenciaport serà l’encarregat de la sessió d’obertura de la jornada del 17 d’octubre.

Greenport Cruise & Congress València 2018

En aquesta XIV edició, Greenport Cruise & Congress es centrarà en temes com la qualitat de l’aire, el consum d’energia, la petjada de carboni o les relacions entre les comunitats. Els continguts es presentaran al llarg de les tres jornades a través de presentacions interactives, panells de discussió, case studies o networking. 

El Congrés, que en edicions anteriors va arribar a reunir a delegats de més de 30 països, s’ha convertit en una de les cites mediambientals del sector portuari més rellevants d’Europa i s’ha celebrat en edicions anteriors en ciutats com Hamburg, Barcelona, Copenhaguen, Venècia o Amsterdam.

Valenciaport: referent en polítiques mediambientals

L’Autoritat Portuària de València s’ha erigit com a referent europeu en gestió ambiental en l’àmbit portuari. En aquest sentit, disposa de les certificacions mediambientals més exigents com el certificat mediambiental europeu de ports PERS (Port Environmental Review System), la ISO 14001 i el Certificat Europeu de Gestió i Auditoria Mediambiental EMAS III (Ressò-Management and Audit Scheme), la certificació més prestigiosa en l’àmbit europeu. La APV també disposa de la ISO 50001 de Gestió Energètica.

A més, la APV treballa en mesures mediambientals que li han permès reduir la seua petjada de carboni un 18% en sis anys. En aquests moments des de Valenciaport es treballa a més per a implantar el gas natural liquat com a combustible net i sostenible en els bucs que es troben atracats en el recinte portuari.

Descarrega el programa Greenport Cruise & Congress València 2018