S’analitzaran les estratègies de les institucions europees i de diferents ports com Vigo o Huelva

Representants de tres terminals portuàries que operen en Valenciaport explicaran els seus projectes de zero emissions

Més informació i inscripció en la jornada en la web www.diadelmedioambienteapv.es

València, 2 de juny de 2021. Les estratègies de descarbonització en els recintes portuaris centraran la jornada del Dia Mundial del Medi Ambient que organitza aquest divendres l’Autoritat Portuària de València (APV) i la Fundació Valenciaport, en un seminari que comptarà amb la presència d’experts nacionals i internacionals de diferents institucions. Este webinar està dividit en tres taules que analitzaran les polítiques europees, les estratègies en diferents ports i el paper de les terminals en la lluita contra el canvi climàtic.

Durant esta jornada també es detallaran alguna de les accions que està duent a terme la comunitat portuària amb l’objectiu d’aconseguir les zero emissions l’any 2030. Uns projectes que permetran als ports de la APV avançar-se en dues dècades a les previsions i recomanacions que han realitzat els organismes internacionals competents en matèria mediambiental.

Aurelio Martínez, president de l’APV, i Federico Torres, cap de Transició Ecològica de l’APV seran els encarregats d’obrir la jornada. En la primera sessió, Isabelle Ryckbost, secretària general de l’Organització Europea de Ports Marítims (ESPO) i Juan Bautista Sánchez-Peñuela, conseller d’Energia de la Representació Permanent d’Espanya davant la Unió Europea, explicaran les estratègies i polítiques en matèria de descarbonització que s’estan duent a terme des de la UE en el marc del Pacte Verd Europeu. Un paper que serà fonamental per a la recuperació de l’activitat econòmica i el creixement sostenible.

A continuació, s’oferirà una visió dels projectes que s’estan duent a terme a nivell nacional des de Ports de l’Estat i els recintes portuaris de València, Vigo i Huelva. En aquest mòdul intervindran Obdulio Serrano, de la Divisió de Sostenibilitat de Ports de l’Estat, Eva Pérez, directora de Promoció de la Innovació i Sostenibilitat Ambiental de la Fundació Valenciaport, Carlos Botana, cap del Departament de Sostenibilitat de l’Autoritat Portuària de Vigo, i Rocío López, cap de Divisió de Medi Ambient de l’Autoritat Portuària de Huelva.

Finalment, Javier Ares, director de la terminal Tepsa València, Inés Picazo, cap de Medi ambient i Sostenibilitat de la planta de regasificació de Sagunt, i Sven Valentin, director general de la terminal de MSC a València, abordaran el cas concret en les terminals. En concret, Javier Ares abordarà la reducció d’emissions en la terminal d’emmagatzematge de graneles líquids, mentre que Inés Picazo explicarà els assoliments i reptes en la gestió del carbó en Saggas. Per la seua part, el director general de MSC exposarà les oportunitats de l’electrificació de les terminals.
Esta iniciativa compta amb un gran suport entre la comunitat portuària, que dia a dia ve mostrant el seu compromís amb el medi ambient.

Esta iniciativa compta amb un gran suport entre la comunitat portuària, que dia a dia mostra el seu compromís amb el medi ambient. En concret, més de vint empreses i institucions participaran activament en este esdeveniment: Amarradores Valencia, APM Terminals, Aportem, Baleària, Boluda, Centro Portuario de Empleo, CSP Spain, Docks Logistic, Fertiberia, Galp, Grupo Torres, Infoport, InterSagunto Terminales, MSC Terminal Valencia, Navarro y Boronad, Noatum Terminal, Saggas, Seroil, Tepsa, Naviera Armas, Transmediterránea, Prácticos de Valencia, Valencia Terminal Europa y Vareser.