L’Associació SPC-Spain acaba d’anunciar durant la seua trobada anual que el Port de València acollirà el seu pròxim cim anual que estarà enfocada en la intermodalitat.

El port de València acollirà el pròxim any la conferència anual de l’Associació Espanyola de Promoció del Transport Marítim de Curta Distància (SPC-Spain) que estarà enfocada en la intermodalitat, segons s’ha anunciat aquest matí a Santander, durant la celebració de la Jornada anual “Nous Reptes i Oportunitats per al Transport Marítim de Curta Distància”. A la trobada, que ha sigut inaugurat per Iñigo de la Serna, Ministre de Foment; José Llorca, president de Ports de l’Estat; Jaime González, president de l’Autoritat Portuària de Santander; i Manuel Carlier, president de SPC-Spain, han assistit en representació de l’Autoritat Portuària de València (APV), la nova  directora comercial Mar Chao i Fátima Zayed, gerent de serveis logístics.

L’Autoritat Portuària de València s’ha marcat com a objectiu fomentar la intermodalitat dels recintes portuaris que gestiona. En aquest terreny, en el port de València està treballant perquè la terminal de Noatum puga rebre trens de fins a 750 metres de longitud. Així mateix, ha realitzat una aposta important pel desenvolupament del transport ferroviari en el port de Sagunt al que ha destinat al voltant de 100 milions d’euros, dels quals 53,6 milions d’euros es dirigiran a la millora de la línia ferroviària Sagunt-Teruel-Zaragoza i 31 milions d’euros per a l’accés ferroviari a aquest recinte portuari.

El cim anual de 2017, celebrada al llarg del dia d’avui en el Palau de la Magdalena a Santander, se centra a analitzar la influència en el transport marítim de curta distància d’aspectes com: els potencials efectes del Brexit, les noves normes mediambientals sobre el transport marítim, la nova regulació europea del transport per carretera i el Projecte Med Atlantic Ecobonus.

En aquesta Jornada, SPC-Spain proposa debatre amb els reguladors europeus, l’Administració espanyola i els protagonistes directes del TMCD, és a dir, les navilieres que presten els serveis marítims i els operadors de transport per carretera que els utilitzen, quins són els seus punts de vista, els obstacles i les dificultats que perceben en aquest nou marc de treball, les mesures possibles per a compensar el seu cost, com l’anomenat Ecobono, i la seua facilitat o complexitat d’implantació i, sobretot, quin pot ser el resultat net esperat per a la societat i els ciutadans.

Valenciaport i el short-sea-shipping

Actualment, Valenciaport disposa de serveis regulars de transport marítim de curta distància amb 21 ports de països d’Àfrica Occidental, Nord d’Europa i el Mediterrani. Així mateix, compta amb connexió diària amb Itàlia a través de les Autopistes del Mar que ho connecten amb els ports de Livorno, Savona, Càller i Salerno. En 2016, Valenciaport va manipular 8,9 milions de tones de tràfic ro-ro, un 4,33% més que l’exercici anterior.