L’exposició “Més de 100 anys de l’Arma Submarina” ha rebut la visita de 800 persones durant la setmana que ha estat activa en l’Edifici del Rellotge del Port de València

Els visitants han pogut comprovar el funcionament i els sons que produeix un sonar

La mostra ha sigut organitzada per la Comandància Naval de València i Castelló, amb la col·laboració de la Subdelegació de Defensa a València, l’Autoritat Portuària de València i la Flotilla de Submarins de l’Armada que han proporcionat els fons per a l’exposició

L’Edifici del Rellotge consolida la seua oferta cultural gratuïta al servei de la ciutat

València, 17 de juny de 2021. Conéixer el funcionament i els sons que produeix un sonar, veure les maquetes de diferents submarins per a observar el seu interior o comprovar la vida a bord d’estes icones de la mar han sigut alguna de les experiències que han gaudit els visitants que han acudit a l’Edifici del Rellotge del Port de València per a recórrer l’exposició “Més de 100 anys de l’Arma Submarina”. Una mostra que ha encuriosit de 800 valencians que han explorat l’evolució del submarí gràcies als panells i quadres explicatius sobre la seua història, han vist com són per dins amb les reproduccions dels models G7 o les classes S60 i S70, s’han submergit en la vida a bord amb els vídeos projectats en l’exposició o han contemplat l’obra del pintor murcià Jaime González Aledo amb sis quadres amb la temàtica del submarí espanyol.

Una mostra que ha sigut organitzada per la Comandància Naval de València i Castelló, amb la col·laboració de la delegació de Defensa a València, l’Autoritat Portuària de València i la Flotilla de Submarins de l’Armada que han proporcionat els fons on tornaran al museu que té a Cartagena. “Més de 100 anys de l’Arma Submarina” ha estat en l’Edifici del Rellotge del 9 al 14 de juny, amb una afluència de 800 persones, i dies com el diumenge, on es van registrar més de 300 visitants.

El capità de Navili Alfredo Cordón, comandant Naval de València i Castelló ha destacat que “la mostra ha despertat l’interés dels visitants que han pogut conéixer de primera mà la història dels més de 100 anys d’Arma Submarina, de les nostres missions i de la vida a bord d’un submarí espanyol. Hem comptat amb un simulador de sonar perquè comprenguen com se situa i navega un submarí sense veure res, però escoltant els sons que li envolten. Una experiència que ha impressionat als centenars de visitants que han recorregut l’exposició”.

En els últims anys, l’Edifici del Rellotge ha anat desenvolupant una àmplia labor expositiva en la qual s’han plasmat, principalment, temes relacionats amb l’activitat portuària i que ha comptat amb una notable afluència de públic. Així, a principi d’any va acollir una mostra-homenatge a Peridis, que va rebre la visita de prop de 7.000 persones que van conéixer l’humor gràfic del multifacètic il·lustrador a través de més de 80 vinyetes representatives de la seua amplíssima obra. A més, el “Casal del Port” ha retut homenatge a altres dos referents de l’humor gràfic d’Espanya: Forges i Ortifus, de les quals van gaudir 12.000 i 10.500 visitants, respectivament.

Recentment, l’Edifici del Rellotge va acollir l’exposició “Imatges Inesborrables”, sobre la mirada de la societat valenciana de la Covid-19 i realitzada gràcies a les fotografies enviades per la ciutadania, que va albergar la visita presencial i virtual de més de 7.000 persones. Un exemple de compromís entre la ciutadania que viu de prop la realitat portuària de València, Sagunt i Gandia; que va remetre per a aquell esdeveniment més de 2.000 fotografies realitzades pels veïns i veïnes dels municipis relacionats amb els ports valencians.

Durante este temps, també s’han organitzat les exposiciones “Plànols, Maquetes i Mestres d’Aixà del Port de València”, “La Dàrsena Històrica del Port de València: Progrés i Modernitat” o  “Això és TEU – 5.000.000”, a més de les ja esmentades “Ortifus a la mar-íntim” i “El Port de Forges”.