Representants dels ports espanyols debaten en Valenciaport sobre ciberseguretat

Víctor Giner, cap de tecnologies de la informació de l´APV ha sigut l’encarregat d’obrir les jornades que se celebren hui i demà en l’Edifici del Rellotge del port de València.

El programa compta amb ponències, taules redones i debats en els quals participen representants de vint ports espanyols.

València, 17 d’octubre de 2019-. L’edifici del Rellotge del port de València acull una jornada organitzada per l’Autoritat Portuària de València centrada en l’aplicació de les TIC i la ciberseguretat. Més de vint representants de ports espanyols assisteixen aquests dies en Valenciaport a aquesta jornada baix el títol Ports més intel·ligents i cibersegurs. Víctor Giner, cap de Tecnologies de la Informació de l’Autoritat Portuària de València (APV), ha sigut l’encarregat d’impartir la ponència inaugural.

Durant la seua intervenció, titulada “Aterrant la Transformació Digital”, Giner ha ressaltat la importància de la transformació digital en els ports que, hui dia són “cada vegada més intermodals”. Així mateix, Giner ha recordat que l’aplicació d’aquestes tecnologies permet l’optimització dels fluxos de comerç i transport, contribuint a la seua competitivitat. En la seua exposició, el cap de Tecnologies de la Informació de l´APV ha fet un recorregut per l’evolució de la indústria i ha destacat l’important paper que ha exercit en la generació de processos de producció automatitzats i interconnectats de sistemes físics cibernètics.

Giner ha destacat com a punts clau del procés de transformació digital la digitalització; la mobilitat i accessibilitat; la gestió de les dades; la integració i el canvi cultural. En aquest sentit ha recordat que la revolució “independentment del sector ens arribarà a tots i per això és vital la comunicació i l’aplicació de les mesures en seguretat pertinents”.

Per part seua, Mar Chao, directora Comercial i de Desenvolupament de Negoci de l’APV ha impartit una ponència enfocada en la transició del port de càrrega al port connectat.

Les jornades han conclòs amb una taula debat sobre els principals reptes de l’actual escenari de la ciberseguretat en la qual han participat José Zapata, responsable de seguretat i informació de l’APV; així com David García, en representació d’Aruba; Óscar Atienza, en representació de Nunsys; i Jacinto Llamas, per part de Ports de l’Estat.

Jornades TIC i de Ciberseguretat

Organitzades per Ports de l’Estat i dirigida a representants d’autoritats portuàries, aquestes jornades compten amb un complet programa de taules redones, ponències i debats amb les quals tractar la ciberseguretat i la incorporació de les TIC en l’àmbit intern i extern en l’entorn portuari. Entre els seus objectius està també compartir experiències i proposar solucions davant situacions a les quals s’enfronten els departaments de ciberseguretat i tecnologies de la informació en aquest entorn.