L’Autoritat Portuària de València (APV) porta a la Casa de Cultura Marqués de González de Quirós de Gandia l’exposició ‘Quino. Mafalda i molt més’

Els visitants podran gaudir d’aquesta exposició gratuïta des del 3 d’agost fins al 31 d’agost

La mostra romandrà oberta des de les 10.30 a les 14.00 hores i de les 18.00 a les 20.30 hores tots els dies excepte els diumenges

Les persones que acudisquen a l’exposició “Quino. Mafalda i molt més” faran un recorregut a la trajectòria de l’artista argentí a través de mes de 200 vinyetes, cartells publicitaris o audiovisuals

La mostra compta amb codis QR per a descarregar àudios en els mòbils, un apartat amb braille i una secció activa per als més xicotets

València, 19 de juliol de 2022.- La Casa de la Cultura Marques de González de Quirós de Gandia acollirà l’exposició “Quino. Mafalda i molt més”, una mostra que fa un recorregut a la trajectòria del viñetista Joaquín Salvador Lavado Tejón, Quino, pare de Mafalda i d’un humor àcid i mordaç que aprofundeix amb freqüència en la misèria i l’absurd de la condició humana. L’exposició s’obrirà el 3 d’agost i romandrà oberta fins al 31 del mateix mes.

“Quino. Mafalda i molt més” es podrà visitar gratis tots els dies excepte els diumenges, entre les 10.30 a 14.00 hores i les 18.00 a 20.30 hores, una mostra organitzada per l’Autoritat Portuària de València (APV) en col·laboració amb l’Institut Quevedo de l’Humor de la Universitat d’Alcalá de Henares i l’ajuntament de Gandia. D’aquesta manera, l’APV reforça el seu compromís amb la ciutat i contribueix a realitzar accions que fomenten la seua cultura i desenvolupen el seu esperit crític.

La mostra farà un recorregut a la trajectòria de Quino a través de més de 200 vinyetes, cartells publicitaris, audiovisuals o publicacions en diversos idiomes que donaran compte de la projecció internacional de l’obra de l’artista argentí. Al costat de Mafalda i els seus amics els visitants a aquesta exhibició gratuïta podran gaudir d’un de les icones mundials de l’humor gràfic i la seua visió inconformista i inquieta de la societat en les vinyetes produïdes entre 1964 i 1973.

L’exposició esta dividida en diferents seccions com L’Humor de Quino on s’explicarà la seua tècnica i sentit de les seues obres. En la part dedicada a Mafalda, les historietes de la qual es van publicar entre 1964 i 1973, els visitants podran conéixer l’univers que envolta a aquesta icona mundial del còmic. En la secció Homenatge Quino s’exposarà els guardons que ha rebut l’humorista argentí i el reconeixement de la societat.

Els visitants que acudisquen a l’exposició “Quino. Mafalda i molt més” podran descarregar-se en els seus mòbils a través de codi QR àudios explicatius. A més, hi haurà un racó braille per a persones invident o amb visibilitat reduïda, i un apartat per als més xicotets en el qual podrà realitzar diverses activitats.

La mostra dedicada a Mafalda i els seus amics ja va poder veure’s en l’Edifici del Rellotge del Port de València on va ser recorreguda per més de 25.000 persones i en les instal·lacions de la Universitat d’Alcalá de Henares.