El president de l’Autoritat Portuària de València (APV), Aurelio Martínez, ha participat en un desdejuni informatiu organitzat per ASECAM.

Martínez ha indicat que “s’està treballant en un nou Pla Estratègic per al recinte saguntí que comptarà amb la participació de la comunitat portuària”.

Assegura que “hem de pensar en les necessitats futures del port i començar a estudiar una nova ampliació en el Port de Sagunt”.

El president de l’Autoritat Portuària de València (APV), Aurelio Martínez, ha destacat que el pla d’empresa de Valenciaport contempla inversions per més de 86 milions d’euros en el Port de Sagunt fins a 2026, “un recinte clau per al present i el futur de la comarca del Camp de Morvedre i del conjunt de la Comunitat Valenciana”.
El president de l’APV ha participat en un desdejuni organitzat per l’Associació d’Empresaris del Camp de Morvedre (ASECAM), al costat de la presidenta de la institució Cristina Plumed i l’alcalde de Sagunt, Darío Moreno.

El responsable de Valenciaport ha recordat que “s’està elaborant un Pla Estratègic per al port de Sagunt per als pròxims anys que comptarà amb la participació de les empreses i la comunitat portuària que opera en aquest enclavament. En aquest pla hem de dissenyar el futur de Valenciaport, i si pensem en aquestes necessitats hem de treballar amb la vista posada dins de 25 anys”. En aquest sentit, Martínez ha recordat que “cal analitzar els trànsits futurs i veure com es fa la tercera dàrsena en funció de les previsions d’aquests trànsits”.

Així mateix, Martínez ha destacat que “el port de València ja no té més capacitat de creixement pel que el seu creixement natural passa pel port de Sagunt” pel que la connexió entre totes dues instal·lacions portuàries “és una cosa que caldrà replantejar-se perquè connectar aquestes dues infraestructures farà falta en un futur”. Finalment, el president de l’APV ha assenyalat que les instal·lacions de Valenciaport han sigut clau per a la futura instal·lació de la gigafactoría de Volkswagen a la ciutat, “especialment per a les seues importacions”.

Respecte a les inversions previstes en el Pla d’Empresa per al recinte saguntí, en matèria Port-Ciutat es destinaran més de 10 milions per a l’ordenació de la zona nord i l’adequació del pantalà. “Ja estem treballant en aquest projecte amb la licitació del passeig marítim a la qual s’han presentat cinc empreses”, ha recordat Aurelio Martínez. El Pla també contempla 25 milions d’euros per a accessibilitat ferroviària i viària, o més de 40 milions per a la generació i condicionament de noves atracades i superfícies.

Per la seua part, Cristina Plumed ha assegurat que “el port de Sagunt ha tingut molt a veure amb la decisió de Volkswagen de situar en Parc Sagunt II la seua futura gigafactoría de bateries. Esperem que aquest fet permeta al port continuar creixent i també accelerar les infraestructures que hi ha pendents de realitzar i que segueixen en l’agenda de reivindicacions de ASECAM, sense oblidar-nos d’aqueixa connexió entre els ports de València i de Sagunt que nosaltres considerem que és una cosa molt necessària”, ha afirmat la presidenta de ASECAM, Cristina Plumed.

D’altra banda, l’alcalde de Sagunt ha destacat que el port de la ciutat “és un port polivalent, i això té els seus avantatges, però també els seus inconvenients, encara que és cert que les limitacions a poc a poc hem d’anar llimant-les i és cert que hi ha hagut un canvi referent a això en els últims anys per voluntat i, també, per necessitat”. Finalment, Moreno ha destacat la sol·licitud de col·laboració cap a la comunitat portuària per al desenvolupament del futur pla estratègic de l’APV, “perquè la infraestructura responga als interessos econòmics que hi ha voltant i que permeta a les nostres empreses ser més competitives”.