Mafalda i els seus amics: El pla perfecte per al cap de setmana

15.000 persones s’han acostat ja a l’Edifici del Rellotge per a conéixer l’univers de Quino i Mafalda

L’exposició ‘Quino. Mafalda i molt més’ que organitza el Port de València es pot visitar gratuïtament fins al 30 de gener

Els visitants poden participar en un concurs en Instagram pujant una imatge amb alguna de les vinyetes exposades en l’Edifici del Rellotge amb l’etiqueta #MiMafalda i nomenant a @Valenciaport

La mostra compta amb un espai amb activitats per als més xicotets i una zona braille per a persones invidents o amb visibilitat reduïda

València, 14 de gener de 2022.- Mafalda és una xiqueta amb gran esperit crític i compromesa amb la igualtat social, busca respostes a les injustícies, parla sobre la posició de la dona en la societat i es converteix en un referent dins del món del feminisme. També ironitza sobre el lideratge polític i vela per cuidar el món. Conéixer l’univers de Mafalda i els seus amics és el pla perfecte per al cap de setmana. De fet, més de 15.000 persones ja han recorregut l’exposició ‘Quino. Mafalda i molt més’ que acull l’Edifici del Rellotge del Port de València.

La mostra és un homenatge a la figura de l’humorista gràfic Joaquín Salvador Lavado Tejón, conegut amb el pseudònim de Quino, a través d’una selecció de 200 vinyetes, cartells publicitaris i audiovisuals del pare de Mafalda. Veïns de la ciutat de València, visitants d’altres poblacions, i turistes de diferents nacionalitats i llocs d’Espanya han aprofitat les dates nadalenques per a recórrer l’univers particular i àcid del vinyetista argentí.
Una exposició que romandrà oberta fins al 30 de gener en l’Edifici del Rellotge. L’èxit de ‘Quino. Mafalda i molt més’ posa en valor l’aposta de l’Autoritat Portuària de València (APV) per situar a l’Edifici del Rellotge com un referent cultural al servei de la ciutat i els seus veïns.

Amb la companyia de Mafalda, els seus pares, i els seus amics (Manolito, Susanita, Miguelito, Guille o Libertad), els visitants coneixeran la visió del món de Quino a través d’una obra de traços senzills i textos reflexius i crítics. Durant més de 60 anys de professió ha utilitzat els mecanismes del dibuix i l’humor per a posar en evidència les misèries de l’ésser humà, denunciar les injustícies socials o els abusos de poder.

L’exposició compta amb un espai per a què els més xicotets puguen realitzar activitats i tallers, i una secció en braille per a persones invidents o amb visibilitat reduïda. A més, els visitants poden descarregar-se en els seus mòbils a través de codis QR una audioguia que explica detalls de la vida de Quino, dels seus personatges i del seu procés creatiu.

A més, Valenciaport ha organitzat un concurs a través d’Instagram en el qual poden participar les persones que acudisquen a la mostra i pugen una imatge amb l’etiqueta #MiMafalda i nomenant a @Valenciaport. Se seleccionaran tres guanyadors que rebran com a premi el llibre ‘Tot Mafalda’.