• La mesa de contractació de l’Autoritat Portuària de València (APV) tornarà a reunir-se dijous que ve, una vegada el personal tècnic analitze els documents relatius als mitjans personals i materials presentats
  • Acciona, Dragados, FCC i Sacyr lideren les 4 UTEs, totes amb presència valenciana

València, 9 d’abril de 2024.- Les quatre Unions Temporals d’Empresa (UTE) que han presentat les seues ofertes per al concurs d’adjudicació per a l’execució de les obres de la terminal de contenidors en l’ampliació nord del Port de València, compten entre els seus integrants amb empreses valencianes.

Estes UTEs són:

  • Acciona Construcción, SA – Jan de Nul nv – Grupo Bertolin, SAU
  • Dragados, SA – Rover Maritime, SL – Torrescamara y Cia de Obras, SA – Dredging International España, SA – Dravo, SA
  • FCC Construcción – Pavasal – Boscalis
  • Sacyr Construcción, SA – Sociedad Anónima Trabajos y Obras – Becsa, SA – Agrupacion Quinovart Obras y Servicios Hispania, SA.



La mesa de contractació de l’Autoritat Portuària de València (APV) que assisteix al Consell d’Administració, ha acordat suspendre la sessió de hui i reprendre-la el dijous que ve davant la necessitat de donar trasllat als tècnics, dels documents relatius als mitjans personals i materials requerits en els plecs del procediment d’adjudicació, a fi que confirmen la suficiència d’aquests, en les ofertes presentades per les empreses concurrents.


D’acord amb això, s’ha acordat la suspensió de la sessió de la mesa de contractació, celebrada este matí a les 9:00h, i està previst reprendre-la el pròxim dijous dia 11 d’abril a les 13:00h.


Característiques de la nova terminal

La nova terminal de contenidors del Port de València serà una infraestructura que conjuminarà tecnologia, ecoeficiència, intermodalitat i sostenibilitat que permetrà oferir un òptim servei a l’economia espanyola i mantindre el caràcter interoceànic que garanteix la connectivitat amb els mercats dels cinc continents. A més, serà una infraestructura que generarà una ocupació i dinamitzarà l’activitat econòmica de la seua hinterland, i reforçarà l’estatus dels ports espanyols com a referents europeus en l’arc Mediterrani. Esta infraestructura, que se situarà en aigües abrigades de l’ampliació nord les obres del qual van finalitzar en 2012, tindrà una superfície d’unes 137 hectàrees i 1.970 metres de línia d’atracada, amb una capacitat per a albergar cinc milions de contenidors. La terminal comptarà amb disseny, tecnologies i equipament d’última generació, amb una instal·lació totalment electrificada, que permeta atendre els grans vaixells portacontenidors en servei, amb elevats rendiments tant en les operacions marítimes com terrestres.