L’Edifici del Rellotge acollirà el 16 de setembre l’exposició “Imatges Inesborrables” sobre la pandèmia del Covid-19

La mostra-homenatge és gràcies a la col·laboració de la societat valenciana que ha enviat més de 1.500 fotografies a la iniciativa promoguda per Valenciaport

Es realitzarà una selecció d’imatges a càrrec de fotògrafs professionals que s’exposaran físicament. A més s’habilitarà un espai audiovisual per a mostrar totes les fotografies rebudes

À Punt col·laborarà en l’exposició amb vídeos de testimoniatges gravats durant la crisi de la Covid-19

València, 3 d’agost de 2020.-  L’Edifici del Rellotge acollirà el 16 de setembre l’exposició-homenatge amb les fotografies que ha rebut l’Autoritat Portuària de Valenciana en la seua campanya en la qual ha participat la societat valenciana per a mostrar la solidaritat i el dia a dia durant la situació d’emergència sanitària provocada pel Coronavirus. “Imatges Inesborrables” d’una situació extraordinària generada per l’emergència sanitària de la Covid-19 que mostren la capacitat de l’ésser humà per a afrontar un moment de la història que ens ha canviat la rutina i que mostra la solidaritat i el dolor causat per la pandèmia.

L’exposició, que estarà en l’Edifici del Rellotge fins al 12 d’octubre, ha sigut possible gràcies a la col·laboració de la ciutadania que s’ha bolcat en esta iniciativa i que ha plasmat des de l’ull de la seua cambra situacions durant el Coronavirus com l’actuació del personal sanitari o d’emergències, el confinament, el teletreball o la desescalada. D’ací el nom de l’exposició “Imatges Inesborrables” d’un període excepcional de la història recent que marcarà un abans i després davant emergències sanitàries.

Els professionals de la fotografia José Aleixandre, José Penalba, Alba García, Antonio Alcaraz, Eva Mañez, José Poveda i Tania Castro seran els encarregats de seleccionar les fotos que s’exposaran en l’Edifici del Rellotge, una papereta complicada per l’elevat nivell de les imatges, tant des del punt de vista tècnic com emocional. L’exposició estarà comissariada per la historiadora de l’art, Ester Medán. A més de les imatges seleccionades pels experts que s’exposaran físicament, s’habilitarà un espai audiovisual on es mostren totes les fotografies que han arribat.

À Punt Mèdia també participarà en esta exposició amb una sèrie de vídeos amb testimonis que han gravat els equips de la televisió pública valenciana durant la crisi de la Covid-19 i que han pogut veure’s en els informatius. Testimonis en primera persona que mostren la capacitat de la societat valenciana per a afrontar esta situació d’emergència sanitària.

Unes imatges enviades per centenars de persones on es recullen de manera il·lustrativa com s’està fent front a la pandèmia del Coronavirus des de diferents punts de vista que reflecteixen aspectes com l’actuació del personal sanitari, el teletreball, el confinament, o l’adaptació a la desescalada.

Imatges en la web

Del total d’imatges rebudes, Valenciaport ha realitzat una preselecció de més de 800 fotografies que poden veure’s en una mostra online en la web. Esta iniciativa impulsada per l’APV ha rebut una gran participació de la societat valenciana i posa en valor la relació entre el Port amb la ciutat de València i la comarca de l’Horta d’on procedeixen la majoria de fotos rebudes.