L’Autoritat Portuària de València i l’Ajuntament de Sagunt signen el conveni per a la rehabilitació del pantalà

Es preveu que en 2022 estiga operativa la primera fase de les obres, que contempla al voltant de 800 metres de longitud.

L’APV es compromet a aportar 6 milions d’euros per a la posada a la disposició dels ciutadans de Sagunt d’aquest espai singular.

Sagunt, 27 de març de 2019.- El president de l’Autoritat Portuària de València (APV), Aurelio Martínez, i l’alcalde de Sagunt, Francesc Fernández, han signat hui el conveni per a la rehabilitació del pantalà del port de Sagunt. L’acord, que s’ha signat després de la celebració del Consell d’Administració de l’APV en la localitat, suposa un pas avant decisiu per a la posada a la disposició de la ciutadania d’aquest espai d’al voltant de 1.200 m2 en el recinte portuari saguntí.

L’estudi de viabilitat per a la rehabilitació d’este espai ha xifrat en 9 milions d’euros les inversions previstes per a escometre les obres necessàries per a habilitar el pantalà per a ús ciutadà. A través del conveni signat hui, l’APV es compromet a assumir 6 milions d’euros mentre que la inversió restant serà aportada per l’ajuntament de la localitat. De cara a poder accelerar les obres, l’APV preveu dividir el projecte en dues fases, una primera en la qual es rehabilitaran entre 700 i 800 metres de longitud, i la resta (al voltant de 400 metres) en una segona fase.

Després de la ratificació del text del conveni per part d’Hisenda, l’Autoritat Portuària de València elaborarà el projecte constructiu i traurà a licitació la primera fase de les obres. Es preveu que aquesta primera fase estiga operativa en 2022.

El president de l’APV, Aurelio Martínez, ha mostrat la seua satisfacció per la signatura d’aquest acord ressaltant que “un dels aspectes dels quals més puc enorgullir-me és de la bona relació que hem aconseguit mantindre en l’APV amb els ajuntaments de les ciutats en les quals tenim presència. En el cas de Sagunt, a més, esta relació ha sigut molt fructífera perquè tant l’APV com el propi ajuntament hem compartit i alineat els nostres objectius, tant en aspectes comercials com d’integració port-ciutat”.

Aurleio Martínez també ha recordat que “l’APV està prestant una atenció absolutament prioritària al port de Sagunt perquè estem convençuts que el futur de Valenciaport passa necessàriament per l’impuls d’aquest recinte portuari”. En este sentit, el president de l’APV ha recordat algunes xifres significatives sobre l’evolució de l’enclavament. “En 1993, la xifra de negoci del port de Sagunt representava el 6,3% del total de l’APV, mentre que en 2018 eixa xifra ascendeix al 14%. Pel que respecta a les inversions, en 1993 el 5,5% de les inversions de l’APV es van destinar al port de Sagunt mentre que l’any passat, vam destinar el 18%. Esta xifra mostra la nostra aposta estratègica pel port de Sagunt”.

Martínez també ha ressaltat algunes dades de trànsit del port de Sagunt. “A tancament de 2018, en l’àmbit de la mercaderia general no contenitzada, el port de Sagunt, per si a soles, és el sisé recinte del sistema portuari espanyol, i en trànsit d’automòbils ascendeix fins a la cinquena posició. De fet, Anfac porta diversos anys qualificant al port com el millor d’Espanya per a aquest tipus de trànsits, malgrat no disposar d’accés ferroviari. Una manca, la de l’accés ferroviari, en la qual estem treballant i que esperem que puga licitar-se durant enguany”.