Esta infraestructura ha permés alliberar als veïns del centre històric del Grau de Gandia del trànsit de més de 100 camions diaris

S’ha produït una disminució mitjana de 5,07 decibels respecte a l’anterior accés

Estes obres que es van inaugurar al gener han suposat una inversió de 2,35 milions d’euros

Els veïns del Grau de Gandia ja han deixat d’escoltar els sorolls de les entrades i eixides dels camions del Port. El nou accés sud ha suposat el final al trànsit pesat que diàriament travessava aquest districte portuari; el que ha suposat una reducció del nivell de soroll per als veïns d’esta zona. En concret, s’ha produït una disminució mitjana de 5,07 decibels respecte a l’anterior mapa de soroll on l’accés al port era per la ciutat.

L’accés sud es va posar en marxa el mes de gener passat després d’una inversió per part de l’Autoritat Portuària de València (APV) de 2,35 milions d’euros, una infraestructura que ha permés alliberar als veïns del centre històric d’este barri del trànsit de més de 100 camions diaris. L’accés sud disposa de 2 rescloses d’entrada i altres 2 d’eixida totalment automatitzades. Així mateix, una de les rescloses ha sigut dissenyada per a l’accés de vehicles de transport especial de gran longitud. Esta infraestructura ha servit per a dinamitzar l’economia de la zona i ha permés alliberar al barri del Grau de tot el trànsit pesat que patia.

L’Autoritat Portuària de València (APV) està apostant pel port de Gandia per a dotar a esta instal·lació de major competitivitat i que es consolide com a motor de l’activitat econòmica de la zona. L’APV convertirà a les instal·lacions de Gandia en el primer port d’Europa a ser autosuficient energèticament amb la instal·lació d’una central fotovoltaica de 2 MW de potència que se situarà en la part superior de l’accés sud.

Aposta per Gandia

Entre les últimes actuacions que ha dut a terme l’APV ha sigut l’adjudicació de les obres per a la millora de la capacitat portant del moll Serpis. Esta obra, que suposa una inversió de més de 2,1 milions d’euros, ha sigut adjudicada a Torrescamara després d’una licitació pública a la qual es van presentar 11 ofertes. L’adjudicació d’esta obra permetrà reactivar l’ocupació en l’entorn així com millorar la capacitat del recinte gandiense.

Les obres de reforç d’esta infraestructura tenen un termini d’execució de huit mesos, per la qual cosa es preveu que estiguen finalitzades durant el primer trimestre de 2021. Esta adjudicació suposa una aposta de futur pel desenvolupament del port de la capital de la Safor ja que li permetrà la substitució de les seues actuals grues per altres de major potència.