• L’Autoritat Portuària de València (APV) presenta en la fira de la mobilitat sostenible la seua estratègia per a convertir-se en un port neutre en emissions en 2030
  • Arturo Monfort, cap de Planificació d’Infraestructures i Desenvolupament Portuari de Valenciaport, ha participat en la taula ‘La importància de la mobilitat en l’èxit dels parcs industrials: El cas de Parc Sagunt’ on ha explicat que “la giga factoria de Power&Co disposarà d’una de les connexions interoceàniques més completes del món”
  • Monfort també ha destacat l’aposta de l’APV per la intermodalitat: “les inversions en matèria ferroviària de Power&Co i del Port de Sagunt donaran un gran impuls a la sostenibilitat gràcies al transport de mercaderies per tren”
  • En el eMobilty Expo World Congress, que acull Fira València del 13 al 15 de febrer, es poden conéixer les infraestructures i serveis que posicionen al recinte valencià com a soci estratègic de la indústria i pol d’atracció d’inversions per a la Comunitat Valenciana

València, 14 de febrer 2024.- L’aposta pel ferrocarril, la digitalització, el desenvolupament de noves infraestructures sostenibles, l’ús d’energies i combustibles verds o la inversió en investigació i innovació són alguns dels projectes inclosos en el full de ruta de ‘l’estratègia Valenciaport Zero emissions 2030’ de l’Autoritat Portuària de València (APV). Tot això és presenta en el eMobility Expo World Congress que se celebra en Fira València entre el 13 i el 15 de febrer, un esdeveniment que reuneix a tota la cadena de valor de la mobilitat de mercaderies i persones perquè compartisquen les tendències i experiències del sector i donen resposta als desafiaments del futur de la mobilitat, a través de la sostenibilitat i la tecnologia.

Valenciaport compta amb un espai propi en el  eMobility Expo, amb l’objectiu de mostrar com està convertint-se en el hub verd, intel·ligent i innovador del Mediterrani i els passos que està donant per a ser un recinte neutre en emissions en 2030. Per això, en aquest esdeveniment internacional, l’APV està presentant les infraestructures i serveis que posicionen a Valenciaport com a aliat estratègic de la indústria i pol d’atracció d’inversions per a la Comunitat Valenciana.

La intermodalitat en el centre de la sostenibilitat

En este sentit, Arturo Monfort, cap de Planificació d’Infraestructures i Desenvolupament Portuari de Valenciaport, ha participat en la taula ‘La importància de la mobilitat en l’èxit dels parcs industrials: El cas de Parc Sagunt’, on ha posat en valor l’aposta de l’APV per la intermodalitat com a eina per a aconseguir l’objectiu de la neutralitat en carboni.

Monfort ha destacat la connectivitat tant terrestre com marítima que tindrà la giga factoria de Power&Co, “disposarà d’una de les connexions interoceàniques més completes del món; les de Valenciaport. Un port que concentra el 40% de les connexions import/export del sistema portuari espanyol. A més de les connexions marítimes, la factoria disposarà de connexions per carretera i per tren de primera divisió”. Així mateix, ha remarcat la importància de la col·laboració publico/privada i la de totes les administracions (central, autonòmica i local) perquè això siga possible: “esta coordinació ha sigut essencial perquè totes les obres estiguen al mateix temps: la factoria, Adif, el parc intermodal i les infraestructures del Port”.

Power&Co, ha destacat Monfort, “és un gran revulsiu per al transport ferroviari. La companyia compta amb una estratègia de sostenibilitat espectacular que permetrà impulsar la connectivitat per tren d’una manera extraordinària. Això, sumat a l’estratègia i inversions de l’Autoritat Portuària de València en infraestructures ferroviàries permetrà avançar molt en transport logístic sostenible”. Així mateix, ha conclòs que “quan les infraestructures estiguen en marxa i la factoria operativa l’increment d’operacions ferroviàries serà molt significatiu”.

Al costat de Monfort han participat en la taula Arturo Pastor, subdirector de Construcció Aquest en la direcció general de Construcció d’Adif; Teresa Ventura, directora d’Oficina tècnica d’Espais Econòmics Empresarials (EEE); i Carla Furquet, sènior Project Manager de PowerCo. Una taula que ha moderat MaKo Mira, Secretària autonòmica d’Economia en la Conselleria d’Hisenda de la Generalitat Valenciana. Aquesta vesprada José Andrés Giménez, director Logística Portuària de Valenciaport, participa en la taula ‘Smart Ports Spain: cap al futur amb innovació digital i compromís sostenible’. A més, Aurelio Lázaro, Sènior Project Manager in Energy Transition de la Fundació, modera una taula.