La mostra de Peridis rep més de 3.000 visites durant el Nadal

L’exposició sobre l’humorista gràfic romandrà en l’Edifici del Rellotge del Port de València fins al 31 de gener

Es pot visitar de dilluns a diumenge entre les 11.00 i 18.00 hores

València, 12 de gener de 2021.-  Més de 3.000 persones han gaudit durant este Nadal de l’humor de José María Pérez, Peridis, gràcies a la mostra que l’Autoritat Portuària de València (APV) està dedicant a l’humorista gràfic en l’Edifici del Rellotge. Sàtira política, traç senzill i una ironia molt particular que es manifesten en les més de 80 vinyetes exposades en l’exposició. Un espai que ens ensenya un recorregut per la trajectòria del dibuixant, escriptor i arquitecte que fa més de 60 anys que il·lustra l’actualitat del nostre món a colp de llapis i enginy.

L’exposició, organitzada per l’APV en col·laboració amb l’Institut Quevedo de les Arts de l’Humor de la Fundació de la Universitat d’Alcalà, pot visitar-se fins al pròxim 31 de gener en l’Edifici del Rellotge del Port de València, amb entrada lliure en horari de dilluns a diumenge d’11.00 a 18.00 hores.

Al llarg de la mostra es poden descobrir algunes de les seues vinyetes més representatives des que va començar la seua trajectòria com a humorista gràfic en el Diario SP en 1967, passant per les pàgines d’Informaciones, Cuadernos para el Diálogo i especialment en el diari El País des dels seus inicis en 1976. Així mateix, en l’exposició, amb una mitjana superior a les 1.000 visites setmanals, també es recull la labor de Peridis com a arquitecte, escriptor o emprenedor social.

Els visitants que s’acosten a l’Edifici del Rellotge es trobaran en el centre de l’exposició la columna en la qual es pujava l’expresident Adolfo Suárez. Acompanyant a esta icònica imatge, es localitzen també diferents il·lustracions de José Luis Rodríguez Zapatero, Donald Trump, Mariano Rajoy o Pedro Sánchez, o referències als seus amics de professió com Forges, entre altres destacades personalitats.

De la mateixa manera, s’exposen els seus projectes com a arquitecte i la seua col·laboració en la divulgació i restauració de diferents edificis representatius del nostre patrimoni cultural. Es tracta d’una mirada a l’obra d’una persona multifacètica i compromesa, en què s’explica, també amb elements audiovisuals, tant el procés creatiu de les seues vinyetes com el seu projecte de Lanzaderas de Empleo y Emprendimiento Social o la seua labor en la divulgació cultural.

L’Edifici del Rellotge recupera el seu paper com a centre cultural

En els últims anys, l’APV ha recuperat el paper de l’Edifici del Rellotge com a centre cultural al servei dels ciutadans. Per a això, ha anat desenvolupant una àmplia labor expositiva en la qual s’han plasmat, principalment, temes relacionats amb l’activitat portuària i que ha comptat amb una notable afluència de públic.

En total, prop de 50.000 persones s’han acostat a visitar algunes de les exposicions realitzades fins al moment en l’Edifici del Rellotge, entre elles les dedicades a Ortifus que va aconseguir els 11.000 visitants o la visió de l’activitat portuària i marítima de Forges que va superar les 12.000 visites.