El dinamisme del mercat asiàtic i la pujada dels combustibles augmenten els nolis de Valenciaport

El Valencia Containerised Freight Index (VCFI)creix un 4,19% al desembre

L’Índex aconsegueix el seu màxim històric fins a situar-se en els 1.423,2 punts el que suposa un increment del 42,33% respecte a l’inici de la sèrie al gener de 2018

L’àrea del Llunyà Orient va experimentar el creixement més elevat dels últims huit mesos amb una taxa del +15,18

La flota ociosa se situa en el 2,8% del total de vaixells actius

València, 15 de gener de 2021.-  El Valencia Containerised Freight Index (VCFI) de desembre va experimentar un creixement del 4,19% respecte al mes anterior, confirmant la tendència dels últims cinc mesos de l’any de l’augment dels nolis. La gran demanda de trànsits amb la Xina i la pujada de preus dels combustibles han jugat un paper destacat en este augment. D’esta manera, el VCFI com a termòmetre de l’evolució dels preus del transport marítim està demostrant la recuperació de l’activitat econòmica. Així, els nolis finalitzen 2020 amb un nou màxim històric fins a aconseguir els 1.423,2 punts el que suposa un increment del 42,33% respecte a l’inici de la sèrie en 2018.

Esta situació es deu a l’alta demanda de contenidors dels últims mesos a nivell global, segons l’última dada del RWI/ISL elaborat per l’Institut Leibniz d’Investigació Econòmica. A més, este aument dels nolis està especialment marcat pel gran dinamisme en alguns mercats i rutes comercials que han disparat la demanda, la qual cosa va portar a principi d’este mes a alguns operadors marítims a no acceptar bookings amb la Xina (Alphaliner).

Així, l’espenta de la demanda ha produït una forta reducció en els nivells de flota ociosa al llarg dels últims mesos. En este sentit, la flota mundial de vaixells portacontenidors inactius es va situar al desembre en 158 vaixells que acumulen 655.984 TEU, la qual cosa representa un 2,8% del total de les embarcacions actives.

A més, altres factors directament relacionats amb els costos operatius de les navilieres també han mostrat una tendència alcista el mes de desembre. D’una banda, el preu mitjà del barril de Brent europeu va créixer un 15,93% respecte a novembre, passant de 42,60 dòlars a 49,49 dòlars al desembre. D’altra banda, els preus de bunkering (proveïment de carburant de vaixells en mar) dels combustibles IFO380 (Intermediate Fuel) i VLSFO (Very Low Sulphur Fuel) també han crescut este últim mes de l’any.

Respecte al comportament dels nolis per àrees al desembre, cal assenyalar el creixement en deu de les tretze zones analitzades en el VCFI. Únicament Àfrica Costa Oriental (-0,35%), Centreamèrica i Carib (-0,63%) i Llatinoamèrica Pacífica (-2,26%) experimenten una contracció en els seus nivells. En la resta de les àrees, destaquen el dinamisme dels mercats situats al llarg de la ruta comercial entre el Mediterrani i l’Àsia com el Llunyà Orient (+15,18%), Orient Mitjà (+12,06%) i el Subcontinent Indi (+13,58%). També cal assenyalar l’augment dels nolis d’exportació des de Valenciaport amb Llatinoamèrica Atlàntica (+10,81%).

Mediterrani Occidental

Pel que respecta al sub-índex del Mediterrani Occidental, el mes de desembre es produeix un nou canvi de signe en la sèrie, tornant a un fort creixement del +11,68% i mostrant una vegada més la volatilitat dels nolis als països d’este mercat. Així, l’any va començar amb un fort increment del 11,57%, a causa del cost associat a l’entrada en vigor de la nova normativa IMO 2020. No obstant això, després d’este creixement inicial, els preus van encadenar en els mesos següents descensos i molt poca estabilitat en la segona meitat de l’any, amb continus canvis de tendència.

A més, els trànsits de Valenciaport amb el Marroc continuen situant-se en nivells molt superiors als de l’any anterior pel mateix període, malgrat que al novembre (última dada disponible) patiren una lleugera reculada. Per la seua banda, Algèria presenta una evolució de tràfics d’exportació des de Valenciaport molt similar a la de 2019, amb una lleugera pujada al novembre.

Orient Llunyà

Quant al sub-índex de Llunyà Orient, al desembre va experimentar el creixement més elevat dels últims huit mesos amb una taxa del +15,18%. Així, encadena ja cinc mesos consecutius d’increments en els nivells de nolis i se situa en els 2.763,37 punts, aconseguint un nou màxim històric des de l’inici de la sèrie en 2018. En esta ocasió, com ja s’ha esmentat, la gran demanda de trànsits amb la Xina s’està traduint en un fort creixement dels nolis a tot el món. Esta situació també ocorre en Valenciaport, on els tràfics d’exportació cap a la Xina van augmentar el mes de novembre molt per damunt del seu comportament en el mateix mes de l’any anterior.