L’Autoritat Portuària de València i l’Associació d’Empresaris del Camp de Morvedre (ASECAM) han presentat la nova Guia de Facturació del port de Sagunt davant empresaris del sector portuari saguntí. L’acte ha comptat amb la presència del director general de l’APV, Francesc Sánchez; el director del port de Sagunt, Juan Miguel Bernat; i la presidenta de l’associació comarcal, Cristina Plumed.  

«Un dels objectius principals de la Marca de Garantia de l’APV és el poder traslladar a l’entorn portuari les necessitats dels clients finals i una d’elles és que volien transparència en el negoci portuari. Ens reunim i vam veure que la millor forma és unificar els conceptes que es van a facturar per a ser transparents, no té res a veure amb les tarifes sinó amb els conceptes. Agrupar les operacions coincidents en els conceptes mínims i definir-los perquè queden clars», ha assegurat el cap de la Marca de Garantia, Emilio Aliaga, encarregat de presentar este document.
 
D’esta manera, la Guia de Facturació del port de Sagunt és el resultat d’un ardu i reflexiu treball en el qual han participat els organismes i col·lectius portuaris i no suposa una fixació de preus ni representa un document per a la recomanació de tarifes sinó una eina per a dotar d’una major transparència el procés de facturació en benefici dels clients finals. A més, com ha informat, Emilio Aliaga, els ports de l’APV (València i Port de Sagunt) són els únics que posseïxen este tipus de document.
 
«Portem realitzant esta guia des de fa 16 anys i anualment s’actualitza però, aquesta vegada hem volgut fer-li un volt en profunditat i hem creat un material en paper molt fàcil perquè les empreses no solament sàpien que hi ha una garantia, un compromís específic amb la pròpia guia, sinó que siga fàcil disposar d’ella i així quan li arriba una factura d’una empresa que està dins de la Marca de Garantia de l’APV puga veure quins són els conceptes facturats i si inclou alguns que no estan dins de la guia, pot reclamar la seua especificació i des de l’APV li hem de donar una explicació per escrit de perquè eixe concepte és diferent al que està en la guia», ha apuntat Aliaga mentre assegurava que mai s’ha donat aquest cas.
 
Per la seua banda, la presidenta de ASECAM, Cristina Plumed, ha apuntat: «La relació amb el port és contínua, l’APV ha viscut l’evolució de ASECAM des de la seua creació. Tenim contínuament reunions i els preguntem tots els dubtes, a més de que anualment participen en la nostra trobada empresarial. Aquesta guia no s’havia presentat ací encara, s’havia fet de forma interna però considere molt òptim el fer este acte perquè és una iniciativa molt positiva, s’atorga una major transparència, s’unifiquen criteris i, al final, la qual cosa es pretén és que en la Marca de Garantia estiguen totes les empreses que treballen en el port perquè facturen d’aquesta forma perquè així estan en igualtat de condicions i la factura s’entén millor».
 
Durant esta jornada, a més, també s’han realitzat diverses ponències a càrrec del director general de la APV, Francesc Sánchez, el director del port de Sagunt, Juan Miguel Bernat, així com de representants de dues empreses relacionades amb el sector portuari Simón Montolío & Cia. i Noatum.