Arriba al Port de València el primer tren amb els models Aircross del Citroën C3 fabricat a Figueruelas.

El comboi ferroviari de 550 metres arriba a Valenciaport després de la decisió del grup PSA de tornar a utilitzar el traçat ferroviari de Terol.

El president de l’APV participarà dijous que ve 5 d’octubre en la jornada “Connexió entre els corredors atlàntic i mediterrani” organitzada per la Cambra de comerç de Saragossa.

Valenciaport ha rebut aquest matí el primer tren carregat d’automòbils procedent de la factoria saragossana de Figueruelas, del grup PSA. El comboi, de 550 metres de longitud i operat per Gefco, ha traslladat al voltant de 200 vehicles del model Citroën C3 Aircross amb destinació a l’exportació. Es tracta del primer comboi que arriba al Port de València després de la decisió de la factoria de reprendre el traçat ferroviari de Terol, després de les recents millores operatives introduïdes en el mateix.

La decisió de la planta de Figueruelas de tornar a utilitzar aquest traçat ferroviari ha permès al Port de València diversificar els models d’automòbils que rep per tren. En concret, després de la compra de Opel per part del grup PSA, Valenciaport incrementarà substancialment la presència de la marca Citroën en el recinte.

La planta ha confirmat que operarà tres trens setmanals des de la seua factoria de Saragossa fins al Port de València. Aquesta decisió s’ha pres després de l’eliminació de diversos “colls de botella” de la línia ferroviària València-Teruel-Zaragoza que ha permès incrementar la seua operativitat.

Tràfic de vehicles

Valenciaport se consolida com un dels principals nodes logístics d’Espanya per al tràfic d’automòbils i ja disposa d’1.000.000 de m2 al servei de la indústria de l’automòbil, dels quals 412.000 m2 se situen a València i 560.000 m2 en el recinte del port de Sagunt. Així mateix, l’APV compta amb quasi 5 quilòmetres de línia d’atracament (1.845 m2 a València i 2.800 m2 a Sagunt) destinada a aquesta indústria que permeten l’arribada dels grans bucs de mercaderies ro-ro.

En els últims dos anys, Valenciaport ha escalat posicions fins a convertir-se en el vuitè port europeu en trànsit de vehicles. En concret, en 2016, Valenciaport va canalitzar 774.708 unitats, xifra que suposa un increment del 12,37% respecte a l’any anterior.

Línia València-Saragossa

L’Autoritat Portuària de València considera estratègic el desenvolupament del Corredor Cantàbric-Mediterrani del que forma part la línia ferroviària València-Teruel-Zaragoza.  En concret, l’APV ja ha signat un conveni amb Adif per a destinar 13,6 milions d’euros per a la millora, ampliació i construcció de 6 apartadors amb capacitat per a atendre trens de fins a 750 metres de longitud. La licitació d’aquestes obres –que es poden realitzar de manera conjunta o unitària- està previst que es realitze al llarg de 2018, de manera que les obres estiguen concloses a la fi de 2018 o principis de 2019. L’APV també preveu destinar altres 40 milions d’euros per a actuacions de millora en aquesta línia ferroviària, que encara es troben pendents de consignar.

Com a mostra d’aquest suport, dijous que ve dia 5 d’octubre, el president de l’Autoritat Portuària de València, Aurelio Martínez participarà en la jornada “Connexió entre els corredors atlàntic i mediterrani” organitzada per la Cambra de comerç de Saragossa.