Una vintena d’empresaris turolencs valoren positivament l’agilitat de les inspeccions de mercaderies en el recinte.

L’APV ha realitzat una important aposta per millorar la seua connectivitat amb  Aragó invertint més de 84 milions d’euros per a la millora de la línia ferroviària València – Saragossa i per a l’accés ferroviari al port de Sagunt.

Una delegació d’empresaris de Terol ha visitat aquest matí el port de València per a conèixer en profunditat el funcionament del recinte portuari. La delegació, composta per una vintena d’empresaris terolencs, ha estat liderada per la Cambra de comerç de Terol i ha comptat amb la presència de representants d’empreses com a Control Glass A & S, Amprius Lagar, Fertinagro, Sarrimad, Asempaz, Frutos Secos Gil, Cereales Teruel, Maderas Casas, Juan José García, Rokelin, Comercial Garo i la transitària Savino del Bene.

La visita, que ha sigut atesa per Manuel Rodríguez, director de Navilieres; i Jorge Civera, del departament comercial; ha permès als empresaris terolencs conèixer de primera mà l’activitat portuària. Durant la trobada, Manuel Rodríguez ha recalcat que “per a l’Autoritat Portuària de València, Aragó és una zona estratègica per a incrementar el nostre hinterland. Per això, hem realitzat una important aposta per millorar la competitivitat de les nostres connexions ferroviàries amb aquesta comunitat i, d’ací, haver destinat més de 84 milions d’euros tant per a la millora de la línia València-Saragossa com per a la construcció de l’accés ferroviari al port de Sagunt”.

Per la seua banda, Carmen Serrano, directora del departament internacional de la Cambra de comerç de Terol ha recordat que es tracta de la segona visita que s’organitza al port de València. “Vam venir fa cinc anys i els resultats per a les nostres empreses van ser molt positius. Per això, hem volgut repetir i, probablement, tornem a fer-ho per a atraure a més empreses terolenques que exporten i importen a través del port de València. Des de la Cambra de comerç creiem que és important realitzar aquest tipus de visites perquè les empreses de la nostra província que es dediquen al comerç exterior puguen conèixer in situ el funcionament d’un port i puguen entendre de primera mà la seua complexitat. Hui han volgut acompanyar-nos empreses que exporten i importen habitualment productes com a fruites, pernils, ametles, fertilitzants o fusta, entre uns altres. Per a nosaltres, València és, sens dubte, el port de Terol”.

Igualment, des de la transitària Savino del Bene han volgut recalcar que “l’oferta de serveis del port de València és molt bona per als interessos de Terol i permet a totes les empreses importadores i exportadores estalviar costos logístics ja que la distància que ens separa, 140 quilòmetres, és molt escassa”.

Durant la visita, els empresaris terolencs han pogut conèixer el funcionament del Lloc d’Inspecció Fronterera del port de València així com les inspeccions que es realitzen en ell. Des de Savino del Bene han explicat als empresaris de Terol que “les inspeccions han millorat molt en els últims any i hui són garantia d’agilitat en el tractament de les mercaderies. A tot açò ha ajudat que l’APV haja establit una garantia específica que estableix el temps màxim que pot romandre en el seu interior un contenidor. Tot això, atorga una gran seguretat a les empreses exportadores i importadores”.

La visita ha conclòs amb un recorregut per mar pel port de València on han pogut conèixer les principals terminals del recinte.