El Port de València obri les portes a Mafalda i l’humor de Quino

Els visitants podran gaudir d’esta exposició gratuïta que comença el 17 de desembre a la vesprada en l’Edifici del Rellotge.

La mostra gratuïta romandrà oberta al públic fins al pròxim 30 de gener des de les 11.00 a les 18.00 hores, caps de setmana i festius inclosos.

Les persones que acudisquen a l’exposició “Quino. Mafalda i molt més” faran un recorregut a la trajectòria de l’artista argentí a través de mes de 200 vinyetes, cartells publicitaris o audiovisuals.

La mostra compta amb codis QRper a descarregar àudios en els mòbils, un apartat amb braille i una secció activa per als més xicotets.

L’Edifici del Rellotge del Port de València acull l’exposició “Quino. Mafalda i molt més”, una mostra que fa un recorregut a la trajectòria del vinyetista Joaquín Salvador Rentador Teixó, Quino, pare de Mafalda i d’un humor àcid i mordaç que aprofundeix amb freqüència en la misèria i l’absurd de la condició humana. L’exposició s’obrirà el 17 de desembre a la vesprada i romandrà oberta fins al 30 de gener.

Amb esta mostra el Port de València continua amb el seu tradicional tancament de l’any i començament del nou amb el millor humor de reconeguts humoristes gràfics. “Quino. Mafalda i molt més” es podrà visitar gratuitament tots els dies, inclosos caps de setmana i festius, entre les 11.00 i 18.00, en l’històric Edifici del Rellotge, un referent a la ciutat que en els últims anys Valenciaport ha potenciat com a centre cultural per als veïns i turistes de València.

L’humor gràfic de Quino ha sigut reconegut i distingit amb múltiples guardons com el Príncep d’Astúries, Doctor Honoris causa per diverses universitats o el Catedràtic d’Honorífic de l’Humor de la Universitat d’Alcalá. L’Autoritat Portuària de València, amb esta exposició, s’adhereix a estos homenatges a Quino de reconeixement pel seu compromís social i la seua aportació a la cultura mundial.

La mostra farà un recorregut a la trajectòria de Quino a través de més de 200 vinyetes, cartells publicitaris, audiovisuals o publicacions en diversos idiomes que donaran compte de la projecció internacional de l’obra de l’artista argentí. Al costat de Mafalda i els seus amics els visitants a esta exhibició gratuïta podran gaudir d’un de les icones mundials de l’humor gràfic i la seua visió inconformista i inquieta de la societat en les vinyetes produïdes entre 1964 i 1973.

L’exposició està dividida en diferents seccions com L’Humor de Quino on s’explicarà la seua tècnica i sentit de les seues obres. En la part dedicada a Mafalda, les historietes de la qual es van publicar entre 1964 i 1973, els visitants podran conéixer l’univers que envolta a esta icona mundial del còmic. En la secció Homenatge Quino s’exposarà els guardons que ha rebut l’humorista argentí i el reconeixement de la societat.

Els visitants que acudisquen a l’Edifici del Rellotge del Port de València a l’exposició “Quino. Mafalda i molt més” podran descarregar-se en els seus mòbils a través de codi QR àudios explicatius. A més, hi haurà un racó braille per a persones invident o amb visibilitat reduïda, i un apartat per als més xicotets en el qual podrà realitzar diverses activitats.

Humoristes gràfics en l’Edifici del Rellotge

Amb l’exposició de Quino, l’Edifici del Rellotge es transforma, una vegada més, en un punt de reflexió, que aviva l’esperit crític i reflecteix les inquietuds de la ciutadania a través, esta vegada, d’una xiqueta, afermat el vincle port-ciutat pel qual aposta l’APV i situant-se com un dels referents de l’activitat cultural de València.

En els últims anys, este icònic lloc ha desenvolupat una àmplia labor expositiva en la qual s’han plasmat, principalment, temes relacionats amb l’activitat portuària i que ha comptat amb una notable afluència de públic.
Durant este últim any, el “Casal del Port” ha retut homenatge a altres tres referents de l’humor gràfic d’Espanya, amb exposicions de Peridis, Forges i Ortifus, de les quals van gaudir 7.000, 12.000 i 10.500 visitants, respectivament. Totes les mostres també s’han traslladat a Sagunt i Gandia després del seu pas per València.