El Port de Sagunt reactiva la seua posició en el trànsit ro-ro i el moviment d’automòbils en el primer semestre de l’any

Fins a tres vaixells de trànsit ro-ro han estat operant en la mateixa línia d’atracada del Moll Sud de la dàrsena 2

Entre gener i juny, el Port de Sagunt ha gestionat més de 750.000 tones de mercaderia rodada, un 12,67% més que en 2020

Per les dàrsenes de Sagunt s’han mobilitzat 60.726 vehicles, amb un increment del 12,78%

València, 20 de juliol de 2021.- Fins a tres vaixells dedicats al trànsit ro-ro han estat operant en la mateixa línia d’atracada del moll Sud del Port de Sagunt. Vaixells que uneixen Sagunt amb les principals rutes d’este tipus de comerç al Mediterrani i altres zones del món. Una fita especial per al recinte saguntí i que ve a reflectir la reactivació de l’activitat econòmica i la posició estratègica de Valenciaport per al moviment de mercaderies que es transporten en règim rodat i d’unitats de vehicles que parteixen o arriben als molls saguntins. En concret, han estat realitzant la feina de càrrega i descàrrega els vaixells GRANDE HOUSTON i GRANDE NEW YORK de la companyia Grimaldi, i el vaixell EURASIAN HIGHWAY de l’operador logístic Bergé.

Així, en el primer semestre de l’any, el Port de Sagunt ha gestionat 750.565 tones de trànsit ro-ro, la qual cosa representa un augment del 12,67% respecte a 2020. En este període, també s’han transportat 60.726 vehicles, un 12,78% més que en 2020, si bé encara per davall de les xifres dels sis primers mesos de 2019, quan es van operar prop de 93.000 unitats.

El trànsit rodat és el comerç de mercaderies per vaixell que es carrega i descàrrega amb les seues pròpies rodes i sense necessitat de grues com a camions o qualsevol altre tipus de vehicle de motor. A més d’automòbils, també es mobilitzen mercaderies com oli, vi, productes alimentaris envasats, maquinària o productes refrigerats. Este transport utilitza les autopistes de la mar, una iniciativa promoguda per la Unió Europea, per a afavorir la integració de les maneres de transport marítim i terrestre per carretera a través de connexions per mar entre diferents països i regions. Este transport multimodal per les autopistes de la mar redunda en un abaratiment de costos, reducció de temps i contribueix a la preservació del medi ambient de forma més eficient.

Sagunt, reforç la seua posició estratègica

El Port de Sagunt és una infraestructura clau en el posicionament de Valenciaport com a port industrial de referència al Mediterrani. L’Autoritat Portuària de València ha tret a concurs la construcció i explotació de la terminal polivalent en el Moll Centre 2. La Terminal marítima polivalent comptarà amb un moll amb 509 metres de longitud màxima, amb una superfície annexa d’aproximadament 226.000 m², inclosos uns 15.000 m² de zona de maniobra de 30 metres d’ample al costat de cantil del moll, i una profunditat mínima de 16 metres.

A més, s’està realitzant una aposta per la implantació del ferrocarril en els molls saguntins. Així, la nova infraestructura del Moll Centre 2 comptarà amb una terminal ferroviària, en la línia de les obres que s’estan realitzant del nou accés ferroviari per a potenciar la intermodalitat marítim-terrestre que afavoreix la connexió amb els nodes logístics d’alt interés en els Corredors Mediterrani i Cantàbric-Mediterrani.