MSC Cruises reprén la seua activitat en el Port de València

El divendres 30 de juliol atracarà en el moll de creuers del Port de València el MSC Grandiosa, un vaixell d’última generació, que visitarà el Cap i Casal tots els divendres fins al 5 de novembre

El vicepresident de MSC Cruises, Gianluca Suprani, ha explicat l’activitat creuerista de la companyia per al recinte portuari valencià

Ha avançat que la nova línea de creuers de luxe Explora Journeys realitzarà escala a València

Aurelio Martínez destaca que “MSC Creuers se sume a este retorn de l’activitat amb els màxims nivells de garantia sanitària per als creueristes i per a la ciutadania de les destinacions que visiten”

L’Autoritat Portuària de València preveu l’arribada de més de 100 creuers durant esta temporada

València, 21 de juliol de 2021.- MSC Cruises reprén la seua activitat en el Port de València. Serà divendres que ve 30 de juliol quan el vaixell d’última generació MSC Grandiosa atraque en el Cap i Casal, una operació que realitzarà tots els divendres amb escala de dia complet fins al 5 de novembre quan finalitze la temporada d’estiu i tardor. Així ho ha explicat este matí en una presentació el vicepresident de MSC Cruises, Gianluca Suprani que ha estat acompanyat pel president de l’Autoritat Portuària de València (APV), Aurelio Martínez, i el CEO de MSC España, Francisco Lorente.

“És important que el sector estiga recuperant la normalitat, lentament; però de manera segura, que és el que tots volem i desitgem. Una indústria important per a la ciutat i el seu entorn. De fet, la paràlisi de l’activitat creueristica, que s’ha prolongat durant 15 mesos, ha suposat un perjudici que en l’APV estimem d’uns 72 milions d’euros, afectant a sectors com els tour-operadors, els guies, el transport públic i els taxistes, l’hostaleria i els destins”, ha explicat Aurelio Martínez.

L’activitat de creuers es va paralitzar a Espanya el 13 de març de 2020 i es va reprendre el 6 de maig (per als creuers de cabotatge) i el 7 de juny (per als creuers internacionals). En el Port de València, la primera visita d’un creuer de cabotatge es va produir el 27 de juny amb l’arribada del MAIN SCHIF 2 i el 8 de juliol va atracar el primer internacional amb l’AIDA PERLA.

Segons les previsions de l’APV, s’estima que durant esta temporada encara marcada per la COVID-19 puguen arribar al Cap i Casal més de 100 creuers. La ciutat de València és un destí mitjà i sostenible en creuers, amb creixements anuals del 2%, uns 400.000 visitants i 200 escales/any. En concret, en 2019 València va registrar 203 escales de creuers i 435.000 creueristes, el 16% dels quals van embarcar i van desembarcar en el Port de València que van utilitzar la ciutat com a base.

Màxima seguretat per a la ciutadania

El president de l’APV ha destacat que “l’activitat s’ha représ amb els màxims nivells de garantia sanitària, tant per als creueristes, les tripulacions i, la qual cosa és molt important, per a la ciutadania dels destins i ciutats que es visiten”. En esta línia, igual que la resta dels creuers, les excursions que realitzen els turistes del MSC Grandiosa es duran a terme en grups bambolla i seguint uns protocols de seguretat marcats per les administracions i la pròpia naviliera.

“Hem elaborat un protocol molt rigorós i estricte sobre la base de la regulació internacional i nacional, al costat d’un grup d’experts, per a poder reprendre l’activitat de creuers amb el màxim nivell de seguretat. Un protocol dinàmic que s’adapta a l’evolució de la situació epidemiològica, i que seguirà amb excursions bambolla per a garantir la seguretat de les comunitats que visitem”, ha explicat Gianluca Suprani, qui ha agraït la col·laboració de les institucions com la Generalitat Valenciana o Ports de l’Estat.

En este sentit, el MSC Grandiosa amb capacitat per a 6.000 passatgers ha reduït al 70% l’ocupació, amb una àrea d’aïllament. El vaixell després de realitzar la seua escala a València realitzarà una ruta que passa per Barcelona, Gènova, La Spezia i Roma. El vicepresident de MSC Cruises ha assenyalat que la companyia, gràcies a este protocol, ha pogut posar en marxa fins a huit vaixells de creuers fins al moment en la zona del Mediterrani i Nord d’Europa, i a l’agost es començarà amb ruta al Carib. Suprani ha destacat que “el mercat desitja tornar a embarcar, estem veient un nivell de reserva molt alt quasi similars a 2019. Una dada encoratjadora fruit de un gran l’esforç que hem fet per a afrontar esta situació”.

El vicepresident de MSC Cruises també ha avançat que la ciutat de València serà escala de la nova línia de creuers de luxe Explora Journeys i ha indicat que “València és una zona que a la gent li agrada visitar que està adquirint molta importància en les operacions de trànsit. També és un punt per a l’embarcament de la ciutadania de tota esta part d’Espanya que té ací un port ideal per a començar les seues vacances”.